Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Kaynaşlı İlçesi'nde düzenlenen Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası'nda 31 kilometrelik etaptaki yarış zorlu geçerken, Bulgaristan'dan Teodor Kabakchiev birinci, Romanya'dan Andrei Botoaca ikinci, Türkiye'den İbrahim Ercan Sungur ise üçüncü oldu.
Türkiye Motosiklet Federasyon, Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi'nin organizasyonu ile düzenlenen Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası sonuçlandı. Türkiye, İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan 87 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonada zorlu etaplardaki mücadele heyecanla izlenildi. 31 kilometrelik etabın sonunda Bulgaristan'dan Teodor Kabakchiev birinci, Romanya'dan Andrei Botoaca ikinci ve Türkiye'den İbrahim Ercan Sungur üçüncü oldu. Düzce Valisi Ali Fidan dereceye giren sporculara kupalarını verdi.
Vali Ali Fidan, Kaynaşlı'da Avrupa'nın en güzel pistlerinden birini yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin hatta Avrupa'nın en güzel pistini yapacağız dedik. Federasyonumuzla ve uzman arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Sporcularımız ve federasyon burasının en pistlerden birisi olduğunu söyledi. Burada daha çok yarışlar yapacağız. Yarışların yanı sıra bu bölge gençlere eğitim merkezi olacak" dedi.

FOTOĞRAF