Sercan SAPANATAN - İSTANBUL /

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, teknik direktörlük görevinden istifa eden Brendan Rodgers'ın yerine Alman teknik adam Jurgen Klopp'u getirmek için çalışmalara başladı.

Bundesliga'da Borussia Dortmund'u baştan yaratan ve kurduğu genç kadro ile Almanya Ligi Şampiyonluğu yaşayan ve 2013 yılında Şampiyonlar Ligi Finali oynayan Alman teknik adam, geçen yıl ani bir karar ile sezon sonu Dortmund'dan ayrılma kararı almıştı. Yaklaşık olarak 5 aydır takım çaıştırmayan Jurgen Klopp'a İngiltere'nin Liverpool takımının ciddi şekilde talip olduğu İngiliz ve Alman medyası tarafından yazılırken, eski Alman Milli futbolcu Stefan Effenberg yaptığı açıklamada Klopp'un Liverpool'a çok yakın olduğunu belirtti. Effenberg, "Kendisi bana bu cevabı bir kaç hafta önce verdi. Klopp'un bana yaptığı açıklamada kendisinin çok üst düzey bir takım istemediğini ve kendisinin yaratacağı bir takımın başına geçmek istediğini söyledi. Bu takım da bana Liverpool gibi geldi" şeklinde konuştu.

İngiliz basınında çıkan bir diğer Liverpool menajer adayı ismi ise İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti. Ama özellikle Liverpool taraftar sitelerinde yapılan anketlerde uzak ara 1'inci çıkan isim Jurgen Klopp olurken, İngiliz takımının kısa süre içinde yeni menajerini açıklaması bekleniliyor.