Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () – ADIYAMAN’da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasındaki çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın, Kayseri’nin Develi ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama-tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit olurken, Uzman Onbaşı Tanju Gülen ve Başçavuş Yunus Vatandaş yaralandı. Çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Kulpak mahallesindeki babası Yusuf Ünal’ın evine acı haber, akşam saatlerinde ulaştı.
Acı haberle yıkılan acılı baba Yusuf Ünal, tek oğlunun ardından, "Yaktın beni oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanacağım?’’ diye feryat etti. Bu arada, şehidin yakınları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi.
Mahalle sakinleri, haberi alır almaz, şehidin baba evine akın ettiler. Askeri yetkililer, şehidin ailesine haberi verirken, bir ambulans da hazır bekletildi. Şehit Müsellim Ünal’ın babasını ziyaret eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da baba Yusuf Ünal’ı teselli etmeye çalıştı. Şehidin evinin önünde Kur’an okundu. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından Kulpaük'ta toprağa verileceği öğrenildi.
FOTOĞRAFLI