Bilecik U17 Gençler Ligi’nde Bilecik İl Özel İdare Spor, ligin bitimine bir hafta kala Ertuğrulspor’u 4-0 yenerek 2014-2015 futbol sezonu şampiyonluğunu garantiledi.
Bilecik sentetik sahada oynanan Bilecik U17 Gençler Ligi 8. hafta namağlup iki takımın futbol müsabakasında, Bilecik İl Özel İdare Spor, Ertuğrulspor’u 4-0 yenerek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maça iyi başlayan Bilecik İl Özel İdare Spor, maçın 15. dakikasında Alper Yavaşça’nın sert şutuyla 1-0 öne geçti. Bu gol sonrası baskılı oyununa devam eden Bilecik İl Özel İdaresi, maçın 22. dakikasında Ahmet Tombak ile durumu 2-0 getirdi. Maçın 41. dakikasında Baran Çim’in müthiş frikik golü ile durum 3-0 oldu. Bu gol sonrası ilk yarıda başka gol olmazken ilk yarıyı Bilecik İl Özel İdare Spor 3-0 önde bitirdi. Maçın ikinci yarısında ilk yarıda olduğu gibi atak başlayan Bilecik İl Özel İdare Spor, 48. dakikasında Baran Çim’in ayağından bulduğu golle durumu 4-0’a getrdi. Bu gol aynı zamanda maçın skoru olurken, orta hakem Mustafa Kurnaz’ın bitiş düdüğü sonrası Bilecik İl Özel İdare Sporlu oyuncular doyasıya sevindiler. Lig bitimine bir hafta kala Bilecik İl Özel İdare Spor puanını 24 çıkartırken, Ertuğrul Spor 21 puanda kaldı.
Maç sonunda maçı değerlendiren Bilecik İl Özel İdare Spor Antrenörü Hasan Kol, çok çalıştıklarını söyleyerek çocukların okul bitiminde bile idmana geldiklerini ve mükafatını aldıklarını belirtti. Kol, “Çocuklar zaten okul maçları daha önce U13, 15, 17’den gelen önceki yıllardan başarıyla gelen bu alışkanlıkla bu maçları kaldırabiliyor. Ona göre kazanmaya çıkıyorlar. Verimini de alıyoruz okul olarak çalışıyorlar, biz burada kulüp olarak çalışıyoruz beraber. Çocuklar sağ olsunlar hepsi özveriyle oynuyorlar. Hepsi amatör zaten olabildiğince iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Maçı izleyenler arasında Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyon (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku da vardı.