Yakutiye Belediyesi tarafından gelenekselleşen ’Kayak Kursları’ bu yılda 400 öğrenciye kayağı öğretti. Kayak kurslarının tamamlanması nedeniyle Palandöken dağında düzenlenen törende öğrenciler gösteri yaptılar. Ardından düzenlenen sertifika töreniyle öğrenciler sertifikalarını aldılar. Törenin ardından Yakutiye Kayak Kulübü Çadırı önünde kurulan ocakta binlerce cağ davetlilere ikram edildi.
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen ilkokul öğrencilerini hedef alan kayak kursları, bugün yapılan törenle tamamlandı. törene Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın, Büyükşehir Meclis Başkanı Fevzi Polat, kamu kurum temsilcileri, Meclis üyeleri, partililer, aileler ile çok sayıda davetli katıldı. Törene, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak telgraf gönderdiler. Törende kayak eğitimi alan 400 çocuğa sertifikaları verildi. Tören nedeniyle öğrenciler tarafından Türk bayraklı gösteri yapıldı. Öğrenciler getirdikleri bayrakları Belediye Başkanı Ali Korkut’a, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Aydın’a, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Fevzi Polat’a verdiler. Gösteri izleyiciler tarafından alkış aldı. Gösteri kayağının ardından kayak kursunu tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Törenin ardından Yakutiye Kayak Kulübü Çadırı önünde kurulan ocakta cağ kebabı kesilerek misafirlere ikramda bulunuldu. Binlerce cağın kesildiği tören, başladığı gibi görsel görüntülerle sona erdi.
Korkut, ’Herkese kayak öğreteceğiz"
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 4 yıldır aralıksız devam eden kayak kurslarının hedefinin yeni nesillere kayak öğretmek olduğunu belirtti. Bu yılda 400 çocuğun Yakutiye’nin kurslarıyla kayak öğrendiğini belirten Korkut, "Hiç olmazsa bu çocuklarımız kayak öğrenerek yaşamlarını sürdürecekler. Erzurumlu olarak kayak bilmeyen kimse kalsın istemiyoruz. Kış turizm kenti bir şehirde başka bir hedefimiz ise başarılı kayakçılar yetiştirebilmek. Bunun için bir alt yapı olarak kayak kurslarımızı görebiliriz. Bu yıl yine bir ilk iş yaptık, güzel bir iş gördük. Yurt ve Yuvalarda kalan çocuklarımız arasında anket yaptık, ne istediklerini öğrenmek amacıyla. Onlarda bizden kayak öğrenmek istediklerini ifade ettiler. Bizde onlara kayak eğitimi veriyoruz. Malzemelerini biz aldık, onlara hediye edeceğiz. Güzel bir karne hediyesi verdik çocuklarımıza, belediye önünden servislerle buraya taşıdık, kayak öğrettik, yemeklerini kayak evimizde yediler ve yine araçlarla evlerine ulaştırdık. Bu bizim için önemli bir işte. Şükür çocuklarımız kayağı öğrenmiş olarak ve kazasız belasız biçimde tamamladık" dedi.