Adıyaman'ın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 80 yaşındaki Feride Özdemir ve torunu 14 yaşındaki Onur Özdemir öldü. Gaziantep'te aynı odada uyurken sobadan gazdan zehirlenen 17 yaşındaki Neriman Doğan ve kız kardeşi 15 yaşındaki İnanç Doğan öldü. Muş'ta da zehirlenen iki kardeşten biri hayatını kaybetti.

Adıyaman'da yaşanan olay, bu sabah ilçeye bağlı Belören Beldesi'nde meydana geldi. Evdekiler, sabah namazına uyandırmak için girdikleri odada, Feride Özdemir ile torunları Onur ve 10 yaşındaki Ali Özdemir'i hareketsiz bulunca sağlık görevlilerinden yardım istedi. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri babaanne Özdemir'in sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiğini belirledi. Odada baygın halde bulunan Onur ve Ali Özdemir kardeşler ise ından ambulanslarla Gölbaşı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Onur Özdemir de kurtarılamadı. Durumu ağır olan kardeşi Ali Özdemir ise, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ölümleriyle yakınlarını yasa boğan babaanne ve torununun cesetleri otopsi için morga konuldu.

GAZİNANTEP

Bu sabah Sam Mahallesi'nde meydana geldi. Fabrika işçisi Kemal Doğan, sabah işe gitmek için uyandığında aynı odada uyuyan kızları Neriman ve İnanç'ı hareketsiz bulunca sağlık görevlilerine haber verdi. İhbar üzerine eve gelen sağlık görevlileri kız kardeşlerin sobadan sızan karbon monoksit gazından öldüğünü belirledi. Kemal ve Emine Doğan çiftinin 1'i erkek 4 çocuklarından olan Neriman ve İnanç'ın cesetleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 

MUŞ

Muş'un Altınova beldesinde yaşayan Kerem (19) ile kız kardeşi Meral Ulaş (16), sobadan sızan gazdan zehirlendi.


Yakınları tarafından Güroymak Devlet Hastanesine getirilen kardeşlerden Meral Ulaş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kerem Ulaş ise ilk müdahalenin ardından Bitlis Devlet Hastanesine sevk edildi.