İfadesinde 'Hira elimden düştü' diyen Türkan İ.'nin gözaltına alınmasını sağlayan ihbara göre daha öncede halasının torunu sadece Türkan İ'nin bulundu bir ortamda ölü olarak bulunmuş. Bu ihbarı değerlendiren polis çapraz sorgu yapınca Türkân İ. Hira'nın elinden düştüğünü itiraf etti. 'kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklanan Türkan İ'nin psikolojik sorunları olduğu değerlendiriliyor.

BAŞKA BİR ÇOCUK DAHA

Mersin'in Mezitli ilçesinde 22 Mart gecesi saat 22.00 sıralarında Mezitli ilçesi Merkez Mahallesi Meytis Plus Sitesi'nde bir apartmanın 5. katında yaşayan Dağ ailesinin 3.5 yaşındaki kızı Hira Dağ balkondan aşağı düştü. Hastaneye kaldırılan minik Hira hayatını kaybetti.

Olayla ilgili olarak ailenin ifadesini alan polis,  Hira'nın düştüğü sırada balkonda olan akrabası Türkân İ. ile de mülakat yaptı. Soruşturma devam ederken emniyete mail yoluyla bir ihbar geldi. İhbarda, 2008 yılında sadece Türkân İ'nin bulunduğu ortamda halasının torunu olan küçük bir çocuğun ölü bulunduğunu, Hira'nın ölümünün de Türkân İ. ile bağlantılı olabileceği yazıyordu. Bunun üzerine polis, Türkân İ'yi tekrar sorguya aldı. Çapraz sorguda tutarsız ve çelişkili ifadeler veren Türkân İ. daha sonra kucağında bulunan çocukla birlikte balkona çıktıkları sırada elinin titremesi üzerine çocuğun camdan aşağıya düştüğünü söyledi. Tutuklanan Türkân İ. diğer çocuğu da öldürdüğüne dair suçlamaları kabul etmedi. Polis şimdi her iki olayı da soruşturuyor.

KaynakMilliyet