Haliç Üniversitesi öğrencisi Egemen Vardar (21), aynı okulda okuduğu kız arkadaşı Yağmur Önüt’le (20) birlikte 19 Nisan’da Küçükçekmece’de ailesiyle kaldığı eve gitti. İddiaya göre babasının av tüfeğiyle oynarken şakalaşırken kız arkadaşını vurdu.



Vatan'dan Ceylan Sever'in haberine göre; Önüt’ün yaşamını yitirmesinin ardından tutuklanan Egemen Vardar hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Vardar ifadesinde şunları söyledi; “Ben, halam ve Yağmur sigara içmek için odaya geçtik. Gardıroptaki tüfeği gördüm. Meraktan elime aldım. Boş görünüyordu. Mekanizmasını ileri geri çektim. Ayakta kendi etrafımda güya ateş eder pozisyonuna geçerek dönüyordum. Birden silah patladı. Yağmur bana doğru düştü. Hayatımda silah kullanmadım. Ben silahı ilk gördüğümde babama ‘Hayırdır, savaş mı var niye evde tutuyorsun’ diye sormuştum. O da ‘Zaten bozuk’ demişti.”
 
ADLİ TIP 'KASTEN' DEDİ
Dava sürerken gelen otopsi raporu ise davanın seyrini değiştirdi.  Otopsiye göre tüfeğin bozuk olmadığı belirtildi. Sanık Egemen Vardar’ın yakın mesafeden hedef alarak ateş ettiğinden saçmaların hiç dağılmayıp doğrudan Yağmur Önüt’ün boynunda madeni para büyüklüğünde delik açıldığı kaydedildi. Bunun üzerine mahkeme hakimi, sanık Vardar’ın “kasten adam öldürmek” suçundan yargılanması için dosyayı 9. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Yağmur Önüt’ün annesi Sevgi Gülseren, “Yağmur’un doğum gününde kızıma Bodrum’da bir sürpriz hazırlamıştım. Orada animatörle dans etmişti ve bunun üzerine Egemen ile kavga edip ayrılmışlardı. O çocuk benim onları ayırdığımı düşünüp bana karşı kin besledi. Kızımla barıştılar ama benim evlilik yıldönümümde kızımı öldürdü. Kızımla barıştığı ilk gün Twitter’ına ‘kaza süsü verilmiş bir cinayete kurban gidiyordum’ yazmış. Hep ölümden bahsetmiş o bunu tasarladı” dedi. İlk duruşma bugün Bakırköy Adliyesi’nde görülecek.



Öldürülen Yağmur Önüt ve cinayetle suçlanan sevgilisi Egemen Vardar.


Posta