İki gözü de yüzünün hacmini aşacak derecede büyük ve kıpkırmızı… 20 yaşındaki talihsiz Chokchai Khonkaew’in gözüyle ilgili şikayeti basit bir iltihaplanmayla başladı.

Geçen yılın Nisan ayında başlayan iltihap hakkında başlarda o kadar da endişe etmediler. Ailesiyle hastaneye giden Chokchai Khonkaew gözündeki sorunun tümör olduğunu öğrendi.

Kemoterapi ve lazer tedavisi görse de işe yaramadı. Durumu kötüye gitti. İşin daha da kötüsü sağ gözü de tümörden etkilenmeye başlamıştı. Zamanla sol gözündeki görme yetisini kaybeden Khonkae öldürücü tümör sebebiyle kanserin en yüksek evresine kadar yükseldi.

Gözleri günden güne irileşen gencin sağ gözü artık göz çukurundan taşmaya başlamıştı. Daha kapsamlı bir tedeavi için evlerindne bir süreliğine ayrılıp Bangok'ta bir hastaneye giden ailenin çabaları burada da sonuçsuz kaldı.

Sonunda evlerine dönen Chokchai Khonkaew ve ailesi gelenesel bitkisel bir takım tedavi yöntemlerini denemeye karar verdi. İki ay sonra gencin gözlerindeki büyüme ve kızarıklıklar azalmaya başladı.

Kaynak:Milliyet