Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanık  hakkında hazırlanan çatı iddianamesindeki tek kadın şüpheli Kübra Yavuz'un, 2010  KPSS sorularını çalanlar arasında olduğu ileri sürüldü.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, Yavuz'un,  Genelkurmay Başkanlığının idari tahkikat raporuna göre, 15 Temmuz saat 09.21'de  kışlaya Güney Nizamiyeden girdiği, olay günü protokol personeli olarak mesaide  bulunduğu belirtildi.

    Yavuz'un saat 20.22'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı uğurladığı, 16  Temmuz 2016 saat 10.23'te de sivil kıyafetle Güney Nizamiye bölgesinden kışlayı  terk ettiğinin aktarıldığı iddianamede, olay günü Genelkurmay Protokol Şube  Müdürlüğünde "üsteğmen" rütbesiyle görev yapan ve Genelkurmay Başkanlığının idari  tahkikatı sonucunda FETÖ üyesi olduğu anlaşılan Yavuz'un, MİT Müsteşarını A-1  kapısından uğurladıktan sonra odasına döndüğü, ardından saat 21.22'de darbeci  Özel Kuvvetler görevlilerinin karargah girişinin ardından, bulunduğu odadan  çıkmadığı tespitleri yer aldı.

    İddianamede, Yavuz'un, Genelkurmay Başkanlığında 2 Ağustos 2016'da  verdiği ifade de paylaşıldı. Buna göre, Kübra Yavuz, 2009'da 9 Eylül öğrenci  yurdunda kaldığını, devlet yurtlarından sorumlu "Elif abla"nın kendisiyle  ilgilendiğini anlattı. Mezun olacağı 2010'da bu "abla" aracılığıyla kendisine  "KPSS'ye çalışma, senin için başka bir şeyler düşünüyoruz." notunun iletildiğine  dikkati çeken Yavuz, sohbetlerde Allah rızası ve hizmet doğrultusunda  yaşanmasının anlatıldığını kaydetti.

    Kara Kuvvetleri Komutanlığına personel alımı için internetten  başvurmasının istendiğine işaret eden Yavuz, "Spora çalış. Diğer konuları  hallederiz." denildiğini bildirdi. Yavuz, genel yetenek sınavı için İzmir'de  "Selim abi"nin soruları kendisine vererek cevaplarını ezberlemesini söylediğini  vurguladı.

    Ancak Yavuz, savcılık ifadesinde bu söylediklerini yalanladı.

    Kübra Yavuz, savcılık ifadesinde, Ağustos 2010'da Kara Kuvvetleri  Komutanlığının açtığı Sözleşmeli Subaylık sınavını kazandığını, FETÖ ile herhangi  bir ilgi ve irtibatının olmadığını savundu. Yavuz, Genelkurmay Başkanlığı  içindeki ifadesini baskı altında verdiğini, ifadesinde geçen hususların tamamının  kurmaca, isimlerin uydurma olduğunu iddia etti, anlattığı isimler ve olayların  gerçek olmadığını öne sürdü.

    Genelkurmay Karargahında o geceki görüntüleri kamera kayıtlarına  yansıyan Kübra Yavuz'un, darbe gecesi saat 20.22'de Genelkurmay Karargahı  binasında MİT Müsteşarı Fidan'ı uğurladığı görüntülere yansıdı.

    Karargah katında, saat 03.19'da soruşturma şüphelileri arasında sivil  kıyafetli görüntülenen Yavuz'un, 16 Temmuz 2016 günü saat 10.23'te ise sivil  kıyafetle nizamiyeden çıktığı da tespit edildi.

    - Darbe suçlarından değil, örgüt üyeliğinden suçlandı

   İddianamede, Genelkurmay Başkanlığının idari tahkikatı sonucunda FETÖ  üyesi olduğu anlaşılan Yavuz'un "darbe faaliyetine katıldığına dair her türlü  şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı kanıtlar bulunmadığı, eyleminin örgüt üyeliği  kapsamıyla sınırlı kaldığı" ifade edildi.

    Kübra Yavuz, iddianamenin kabulü halinde 15 yıla kadar hapis talebiyle  yargılanacak.

Kaynak:Hürriyet