Meksika'nın Guerrero eyaletine bağlı bir köyde yaşayan köylüler, köyden birini kaçıran çeteyi dize getirdi. Köylüler, çete liderinin annesini alıkoyarak iki 'rehineyi' takas etti.

Geçtiğimiz Pazar günü, Isauro de Paz Duque isimli birinin kaçırılması üzerine Guerrero eyaletindeki köylüler bir araya geldi. Duque'nin eşi, bir video çekerek eşinin serbest bırakılması karşılığında çete liderinin annesini serbest bırakmayı önerdi.

Ancak çekilen bu ilk videodan sonuç alınamadı. Köylüler ikinci videoda El Tequilero isimli çete liderinin annesine yer verdi. Anne oğlunda Duque'yi serbest bırakmasını isteyince, Duque serbest kaldı. Köylüler ise çete liderinin annesini polise teslim etti.

Guerrero Eyalet Valisi, iki rehinenin de sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Meksika devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, köylülerin Duque'nin etrafını sararak 'Birleşen halk yenilmez' şeklinde bağırdıkları görülüyor. Köylüler ayrıca, bölgedeki güvenlik sorunları nedeniyle silahlanmak zorunda kaldıklarını anlatıyor.

Meksika'nın en tehlikeli eyaletlerinden biri olarak gösterilen Guerrero'da çeteler uyuşturucu ticaretini yönetebilmek için sık sık birbirleriyle savaşıyor. Bölgede fidye için adam kaçırma olaylarıyla da sıkça karşılaşılıyor.

Kaynek:Habertürk