KAYSERİ’nin Yeşilhisar İlçesi'nde maçtan dönerken meydana gelen trafik kazasında ölen saha komiseri 58 yaşındaki İbrahim Karakoçluoğlu, spor camiasının hazır bulunduğu hazin törenle kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kazada yaralanan hakem ve gözlemciler de cenaze namazına katıldı. Cenazeye TFF Başkanı Yıldırım Demirören de çelenk gönderdi.
Kaza dün saat 15.00 sıralarında Yeşilhisar İlçesi İstasyon Caddesi’nde meydana geldi. 1'inci Amatör Küme B Grubu’nda mücadele eden Yeşilhisar Belediyespor ile Buğdaylıspor maçını yöneten hakemler, maçın ardından kent merkezine dönmek üzere yola çıktı. 38 ZT 259 plakalı hafif ticari araç sürücüsü 29 yaşındaki yan hakem Aydoğan Mantar, yola aniden çıkan köpeğe çarpmamak için frene bastı. Bu sırada, arkadan gelen Musa Tüzük yönetimindeki 06 FD 8330 plakalı TIR, hakemlerin bulunduğu araca çarptı.
Kazada, saha komiseri ve Sümersporlu eski futbolcu, emekli işçi İbrahim Karakoçluoğlu öldü, orta hakem 23 yaşındaki Osman Baruk, yardımcıları Esat Sabuncu ile Aydoğan Mantar başlarından ve maçın gözlemcisi Mehmet Demir ayağından yaralandı.
Spor adamı İbrahim Karakoçluoğlu’nun Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazına, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Eskici Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı, Kayserispor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Yıldız, Kayseri Saha Komiserleri Derneği Başkanı Şinasi Acar, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Fahri Aksoy, süper lig hakemleri, klasman hakemleri, gözlemciler, antrenörler, spor gazetecileri ve eski futbolcular katıldı. Kılınan cenaze namazına başta Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören olmak üzere çok sayıda spor kuruluşu, Kayserispor ve Erciyesspor kulüpleri de birer çelenk gönderdi. Cenaze namazına kazada hafif ticari aracı kullanan hakem Aydoğan Mantar ile gözlemci Mehmet Demir de katıldı. 
İbrahim Karakoçluoğlu'nun cenazesi, Kayseri Taşburun 4'üncü kapıdaki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verilirken, geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletenleren hakem Aydoğan Mantar, 40-45 kilometre hızla giderken önüme bir köpek çıkınca frene dokunduğunu, bu sırada arkadan gelen aracın çarpması sonucu içinde bulundukları aracın sarsılarak, savrulmaya başladığını anlattı. Mantar, "Direksiyonu güçlükle kontrol ettim. Aksi takdirde 5'imiz de hayatımızı kaybederdik. Çok üzgünüm" dedi. TIR şoförü Musa Tüzük’ hakkında ölüme sebebiyet ve yaralamalı trafik kazasına neden olmak suçlarından yarın adliyeye çıkarılacak.

FOTOĞRAFLI