İhsan YALÇIN/İSTANBUL, () FATİH'te bir apartmanın 4'üncü katında çıkan yangında 76 yaşındaki Emin İlkhan hayatını kaybetti. İlkhan'ı daireden çıkarmaya çalışan akrabası da yoğun dumandan etkilendi.

Fatih Derviş Ali Mahallesi Oyuk Duvar Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın en üst katında saat 08.00 sıralarında alevler yükseldi.
12 yıl önce ölen eşinin yeğeni Abdulvahap Ocakçıoğlu ile birlikte yaşayan Emin İlkhan (76)'ın odasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri farkeden Ocakçıoğlu yatağından kalktı ve eniştesi İlkhan'ın odasına yöneldi. Fakat alevler nedeniyle kendini evden dışarı attı. Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye alevlere müdahale edip yangını kısa sürede söndürdü. Alevlerin söndürülmesinin ardından daireye giren sağlık ve polis ekipleri Emin İlkhan'ın yanarak hayatını kaybettiğini belirledi. Yaşlı adamı alevlerden kurtarmaya çalıştığı sırada yoğun dumandan etkilenen Abdulvahap Ocakçıoğlu'na ise ambulansta müdahale edildi.

"12 YIL ÖNCE KARISI ÖLDÜ"
Eniştesinin öldüğü haberi üzerine olay yerine gelen Beyaz Ocakçıoğlu, "Oğlum aradı ev yanıyor diye. Ben de koştum geldim. Çıkmışsa sigaradan çıkmıştır yangın" dedi. İlkhan'ın parkinson hastası olduğunu belirten Bayram Ocakçıoğlu ise, "12 yıl önce eşini kaybetti. Biz Allah rızası için bakıyorduk. Yangın sabaha doğru çıktı, benim oğlum da orada kalıyordu. Emin İlkhan'ı kurtarmaya çalışmış; ama alevler tüm daireyi sarmış" diye konuştu.

ADLİ TIP KURUMU MORGUNA KALDIRILDI
Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından da İlkhan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
(FOTOĞRAF)