Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Medikal Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Bozcuk kanser konulu toplantıya katıldı.
Kanser konulu toplantıya katılan Medikal Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Bozcuk ileri evre küçük hücreli dışı akciğer kanserinde yeni gelişmeler, hedefe yönelik ve immun tedaviler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Toplantının son bir yıl içerisindeki akciğer kanseri tedavilerindeki gelişmeleri kapsadığını söyleyen Prof. Dr. Hakan Bozcuk, “İmmun tedavi hakkındaki yeni gelişmeleri katılımcılarla paylaştık” dedi.
YENİ TEDAVİ ALTERNATİFLERİNİ SUNABİLECEĞİZ
Toplantıda sunulan tedavi yöntemlerinin, tümörün savunma sistemi üzerine yapılan baskılara karşı yeniden savunma sistemini aktivite edip tümör hücrelerini yok etmeyi amaçlayan bir yaklaşım olduğunu açıklayan Prof. Dr. Bozcuk, “Bu tedaviyle gelen NNO ve Pembro gibi bazı moleküllerle daha önce tedavi görmüş hastalardaki tümörlerde küçülme görülebiliyor” diye konuştu.
Önümüzdeki 10 yıl içinde savunma sistemini hedef alan tedavilerin tüm ilerlemiş tümör vakalarında daha önem kazandığını ifade eden Prof. Dr. Bozcuk, “Halen bu yeni tedavilerle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda hastalarımıza daha yeni tedavi alternatiflerini sunabileceğimizi düşünüyorum” dedi.