İZMİR Milliyetçi Avukatlar Grubu üyesi avukatlar, son günlerde artan terör olaylarıın protesto edip, şehitler için saygı duruşunda bulundu, dua okudu.
İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan yaklaşık 40 avukat, ellerinde Türk Bayrağı ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankartı tuttu. Grup adına basın açıklamasını Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkanı Mehmet Bahadır Akyüz okudu. Akyüz, "Ülkemizin ve milletimizin uzun yıllaradır muhatap olduğu bu bela, insanımızın canına ve malına kastetmekte, kamu düzenini hedef alarak, hain emellerine kavuşma acmacıyla hiçbir değer yargısı tanımamakta, korku ve sindirme politikalırını hakim kılmak için kesintisiz olarak faaliyetlerine devam etmektedir" dedi.
Son yıllarda, sınırımızın hemen ötesinde meydana gelen, devlet otoritesinin ortadan kalktığı savaş şartlarını bahane eden terörist örgütlenmelerin, Türkiye'yi de bu buhrana dahil etmeye çalıştıklarını ve ülkeyi bir hasaplaşma alanı olarak kullanmak istediklerini gördüklerini belirten Akyüz, şöyle devam etti:
"Yuriçindeki terör odakları, güvenlik güçlerimize karşı saldırılarına pervasızca ve haysiyetsizce devam etmektedir. Bunların uzantıları, şehirde ve kırsal alanda vatandaşlarımıızın can ve mal güvenliğine kastediyor, silahlı eylemlerine devam ediyor. Son olarak bu silahlı terör grupları kanton, özereklik gibi milli bütünlüğümüze uzak kavramlar ile terörü legal hale getirmeye çalışmakta. Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve devleti hukuki anlamda bir bütündür. Terörle mücadale konusunda, büyük Türk milletinin taşadığı duruş ve kararlılığa devletimizin ve özellikle de devletk yöneticilerinin de sahip olması gerekmektedir. Teröre ve teröriste taviz anlamına gelebilecek her türlü adımın derhal sonlandırılması gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz. Şehitlerimiizi buradan rahmetle anıyoruz."
Basın açıklamasının ardından avukatlar, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, Fatiha okudu.

FOTOĞRAFLI