GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi  (KKKA) hastalığına karşı uyardı.

Aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı da olan Doç. Dr. Aydın, şehir merkezinde, vatandaşa KKKA hastalığı hakkında bilgi içeren broşür dağıttı.

Aydın, hava sıcaklıklarının artmasının ardından kene vakalarının görülmeye başlandığını belirterek, "Kene, besin kaynağı kan olan bir canlıdır. Genellikle hayvanların boyun ve kasık bölgesinde bulunur. Dolayısıyla hayvanla temasta mutlaka eldiven kullanılmalı ve ilaçlama yapılmalıdır" dedi.

Bağ, bahçe, orman kenarı ve tarım arazilerinde bulunan kişilere açık renkli kıyafet giymelerini önerisinde bulunan Aydın, şunları kaydetti:

"Kenelerden insanlara geçen KKKA hastalığı, sadece çiftçilikle uğraşanlar için değil, pikniğe giden vatandaşlar için de tehlike oluşturuyor. Vatandaşlarımızın, kenelerin ölümcül mikrop taşıdığı bilinciyle hareket etmesi gerekiyor. Piknikte çorap, ayakkabı gibi koruyucu eşyaları çıkararak çıplak ayakla çimende yürümek yanlıştır."