KONYA'da geçen Mayıs ayında 6’ncı kattaki evlerinin balkonunda üniversitede okuyan kızıyla telefonla konuşurken dengesini kaybederek ikinci kattaki komşusunun balkonuna çarpıp beton zemine düşen 40 yaşındaki Asiye Yardımcı, mucize eseri hayatta kaldı. Vücudundaki organları zarar görmeyen, kırık ve çıkık oluşmayan ancak omurilik zedelenmesi sonucu sağ ayağında kısmı felç oluşan Yardımcı, özel bir hastanedeki fizik tedavinin ardından olaydan iki ay sonra yürüteç yardımıyla yeniden yürümeye başladı.
Olay geçen merkez Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden boşanan 2 çocuk annesi Asiye Yardımcı, 6’ncı kattaki evinin balkonuna çıktı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan kızı Mümine Yardımcı ile cep telefonuyla konuşan Asiye Yardımcı, birden dengesini kaybederek balkondan düştü. İkinci kattaki komşusunun balkon demirlerine çarpan ve bir süre askıda kalan Yardımcı daha sonra beton zemine düştü.
YAŞAMASI MUCİZE
Komşularının haber verdiği 112 acil servis ambulansı ile Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yardımcı, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Acil servise ilk geldiğinde doktorların yaşamasının mucize olduğu belirtilen Yardımcı, 2 hafta yoğun bakım servisinde kaldıktan sonra servise alındı.
Düşmeden dolayı hiçbir organının zarar görmediği tespit edilen Yardımcı’nın omuriliğindeki zedelenmeden dolayı sağ ayağında kısmı felç oluştuğu tespit edildi.
OLAYDAN İKİ AY SONRA YÜRÜDÜ
Hastanede ayaklarındaki oluşan şişliklerin ancak 6 ay sonra geçebileceği ve daha sonra da yaklaşık 2 yıl süren fizik tedavinin ardından yürüyebileceği belirtilen Yardımcı, hastanede geçen bir ayın ardından taburcu edildi.
Yaşama umudunu ve yürüyebilme ihtimalini değerlendiren Yardımcı’nın yakınları, hastayı Haziran ayında Konya Özel Farabi Hastanesi’ne getirdi. Burada da bir ay süreyle gerçekleştirilen fizik tedavinin ardından sağ ayağına ortopedik ayakkabı giyen Asiye Yardımcı, Temmuz ayında yürüteç yardımıyla yürümeye başladı.
BU BENİM İÇİN BİR MUCİZE
Yaşamasını ve yürüyebilmesini bir mucize olarak nitelendiren Asiye Yardımcı, yaşadığını olayı hatırlamadığını ve gözünü hastanede açtığını belirtti. Yardımcı şöyle konuştu: "Hastaneye gittiğinde doktorlar bir saat yaşayabileceğimi söylemişler. Ama 1.5 hafta yoğun bakımda kaldım. Daha sonra servise çıktım ve taburcu oldum. Hiçbir şekilde yürüyemiyordum. Omurilikteki sinirler zedelenmiş ve sağ bacağımda kısmı felç oluşmuş. Yatak içerisinde hareket bile edemiyordum. 6 ay sonra fizik tedaviye başlayacağım ve 2 yıl sonra ancak yürüyebileceğim söylendi. Çok şükür bu süreci kısalttık ve şimdi adım atabiliyorum. Bu benim için bir mucize. Yakınlarım bile benim yürüyebileceğimi düşünmüyordu. Benden ümidi kesmişlerdi. Ama şimdi gördüklerinde büyük sevinç yaşıyorlar."
ZOR BİR SÜREÇ GEÇİRDİK
Annesiyle telefonla konuştuktan kosa bir süre sonra balkondan düştüğü haberini alan ve şok yaşayan Mümine Yardımcı ise "Olay bana haber edilip de hastaneye geldiğimde, yakınlarıma annemin ancak bir saat yaşayabileceği söylenmiş. İlk 2 gün çok zor geçti. Annem gözlerini açtıktan sonra doktorlar da yaşamasını bir mucize olarak değerlendirdi. Taburcu olurken fizik tedavi alması gerektiğini ancak çok uzun bir süre gerektiğini söylediler. Biz de annemin yürüyemeyeceğini düşünüyorduk. Ama şimdi kendi azmi ile yürümeye başladı" dedi.
BİZE GÜVENDİ VE YÜRÜMEYE BAŞLADI
Hastanın ilk geldiğinde oturamadığını, hareket edemediğini anlatan Farabi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Osman Tüfekçi de "Hastamız 6’ncı kattan düşmesine rağmen vücudunda kırık çıkık yoktu. Sadece omuriliğinde hasar meydana gelmiş ve bir de karnında ödem oluşmuş. Vücudunun bazı bölgelerin de kanama odakları vardı. Bu yüzden hiç oturamıyordu. 6 hafta fizik tedavi uyguladık ve şuanda yürüyebiliyor. Kalçasını oynatamıyordu ve şimdi oynatabiliyor. Dizini de kullanamıyordu ve şimdi kullanabiliyor. Hastamız ilk geldiğinde morali bozuktu ve '6’ncı kattan düşen insan yürür mü?' diyordu. Ama o bize güvendi ve biz de çalıştık ve yürümesini sağladık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI