İstanbul’un 10 ilçesinde çıkan olaylara polis ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylarda 59 şüpheli gözaltına alınırken,5 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek, çok sayıda mermi, 110 adet atıma hazır molotof, 4 adet dörtlü havai fişek rampası, 2 adet EYP, 20 adet Feza marka torpil, 21 adet kar maskesi, 4 adet kaban,1 eşofman altı, 1 adet boyunluk ve olaylarda kullanılan çok sayıda eldiven ele geçirildi.

Ayrıca çıkan olaylarda Sultangazi’ye bağlı İsmet Paşa Caddesi üzerinde eylem yapan bir gruptan açılan ateş sonucu bir polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı bildirildi.

Öte yandan patlayıcı madde ihbarı üzerine polis ekiplerinin ilçe binalarında arama yaptıkları öğrenildi.

HDP BAHÇELİEVLER İLÇE BAŞKANI KARADAĞ: "BOMBA İHBARI ADI ALTINDA BASILMIŞ"

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin İstanbul'da faaliyet gösteren 3 ilçe binasında patlayıcı madde olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanılmadı.
HDP'nin Bahçelievler, Esenyurt ve Avcılar ilçe binalarında polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanılmadı.

HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Karadağ, yaptığı açıklamada aramanın bomba ihbarı üzerine yapıldığını belirterek, ''Akşam eş zamanlı hem Esenyurt, Bahçelievler son duyduğum bilgilere göre Avcılar ilçemize de bomba ihbarı adı altında basılmış. Bomba var silah var gibi. Bizi bilgilendirmeden çilingirle açmaya çalışmışlar, gelmişler arama yapmışlar. Sonra bizi arıyorlar, biz arama yapıyoruz bilginiz olsun. Ahlaki olmayan bir arama. İlçelerimizde herhangi bir şey bulunmamaktadır. Bomba ihbarı adı altında, şikayet adı altında gelmişler. Psikolojik bir şey yürütmeye çalışıyorlar. Kesinlikle siyasi faaliyetlerimizi en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız'' dedi.