TÜRKİYE'de taksi sektörünün temsilcileri ve sektöre yön verenler, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın ev sahipliğinde İzmir'de buluştu. İki gün sürecek program kapsamında sektörle ilgili bilgi alışverişinde bulunulacak.
Balçova Kaya Termal Otel'de bugün başlayan programa, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UIPT) UIPT Taksi Platformu Başkanı ve Cars Taksi Holding CEO'su Abdulla Sultan Al Sabbagh, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, sektörün uluslararası temsilcileri, Türkiye'nin birçok kentinden oda başkanları ve belediyelerin ulaşım dairelerinin yetkilileri katıldı.
Dünyanın farklı bölgelerinde kaliteli ve sürdürülebilir taksi hizmeti sağlamada, UIPT üyelerinin bilgi ve deneyiminin birleştirilmesiyle taksi taşımacılığının bir parçası olarak temel bilgileri sağlamayı amaçlayan program, İzmir'in tanıtımının yapılmasıyla başladı. İzmir ile ilgili bilgiler veren Oda Başkanı Celil Anık, "Odamız 2 bin 823 üyesiyle kent içi ulaşımda büyük öneme sahip bir meslek kuruluşudur. Hedefimiz, esnafımıza vizyon kazandırmak ve tüketici memnuniyetini en üst seviyelere çıkartmaktır. kentimize gelen turistler sektörümüze ciddi katkılar sağlıyor. Gelişen teknoloji ve yaşam koşulları ulaşım sektöründe çok farklı alternatifleri ortaya çıkartsa da taksi hizmetleri, kent içi ulaşımda halen en hızlı ve konforlu taşımacılık olma özelliğini sürdürüyor" dedi. Anık, İzmir'de akıllı telefonlara indirilerek kullanılan Sarı Teknoloji hakkında da bilgi verdi.
UIPT Taksi Platformu Başkanı ve Cars Taksi Holding CEO'su Abdulla Sultan Al Sabbagh da sektörle ilgili tüm bilgi birikimlerini paylaşmak üzere İzmir'e geldiğini belirtti.
İki gün sürecek program, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile İzmir Ege Laboratuvarı'na yapılacak teknik gezinin ardından sona erecek.

FOTOĞRAFLI