KAYSERİ Talas ilçesi Belediyesi'nin sağlıklı yaşam için önemli sosyal projelerinden 'Obeziteye Dur De Projesi' renkli görüntüler ve halkın yoğun ilgisiyle başladı. 'Bugün şişmanlık, yarın pişmanlık' sloganı ile başlayan etkinliğe atlı okçular,yamaç paraşütçüleri, mehter takımı da renk kattı
Komando Caddesindeki yamaç paraşütü iniş alanında kadın erkek, çoluk çocuk binlerce kişinin katıldığı projenin açılışına katılanlar, alana, bir yamaç paraşütü ile inerek ilgi odağı olan İpek Tanrıyar'ın sunumuyla spor yaptı. Kayseri'deki Valilik ve Büyükşehir Belediyesi gibi birçok kamu kurum ve kuruluşunun desteklediği projenin açılışında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, "Bugün şişmanlık, yarın pişmanlıktır" diyerek sağlıklı yaşam için kilo vermeyi desteklediğini söyledi.
Projenin fikir babası Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kendisinin de fazla kilolarından rahatsız olduğunu belirterek, "Eşim ve çocuklarıma bu projeyi paylaştığımda olumlu tepkiler aldım ve neden isteyen herkes katılmasın diyerek birlikte kilo vermek istedik" dedi.
Başkan Palancıoğlu, verilere göre 2030 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 65'inin obez olacağının tahmin edildiğini anlatarak, şöyle konuştu:
"Bu nedenle bu projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah bugünü bir milat kabul edip ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı yaşarız. Üç ay sürecek yarışmamızın sonunda sürpriz ödüllerimiz olacak. Ama bunları baştan açıklayıp kıran kırana mücadele ederek insanların kendilerine zarar vermelerini istemiyoruz. Katılmak isteyenler belediyemiz 'Beyaz Masa'ya müracaat ederek doktor ve diyetisyen kontrolünde daha önce programlanan aktivitelere de katılarak kilolarından kurtulabilecek. Sadece en fazla kilo veren değil, bununla beraber etkinliklerimize de en fazla katılanlar sürpriz ödülleri kazanacak."
Konuşmaların ardından alanı dolduranlar eğitmenler nezaretinde aerobik hareketler yaptı. Ardından tempolu şekilde yürüyüşe geçildi. 6 kişilik atlı okçular takımındaki 2 genç kız Janset Genel ile Nelsihan Aydınlı'nın gerek at sürüşleri gerekse hedefe tam isabet sağlayan ok atışları etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLI