İbrahim MAŞE/MERSİN, () - TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, 1 Kasım seçimlerini bir anket olarak değerlendirip, "Şimdi herkes anketten bir numara çıkana destek olacak" dedi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen 'Fikir Otobüsü' projesinin Yenişehir Kültür Merkezi'ndeki açılış etkinliğine katılan Ali Sabancı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Sabancı, 1 Kasım seçimlerini 54 milyon katılımlı bir anket olarak yorumlayıp, şunları söyledi:
"18 aydır anketörleri şahsen tanımaya başladık. Geçen pazar 54 milyon insan gitti, ankete katıldı. Anket sonucunda çıkan, insanlar artık öne bakmak istiyor. 18- 19 aydır düşünmediği konuları hatırlamak istiyor. Herkese dedim ki, 'Bir kapı açıldı. Lütfen bu defa bu kapının içinden girelim.'  Siz benden soru ile ilgili, ekonomi, yeni anayasa cevabı bekliyor olabilirsiniz. Ben tek bir şey istiyorum, huzurlu olmak."
'SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI'
Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili soruyu da cevaplayan Ali Sabancı, bir işveren olarak bunun hesabını yapmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Elbette maliyeti düşük tutmak önemli ama bunun sürdürülebilir olması gerek. 1300 daha iyi ama bunlar fark etmiyor. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmayalım. Yani asgari ücret 100 lira fark etti, vah vah. Asgari ücreti alan başka, sen başka bir ülkede mi yaşıyorsun? Bana göre hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. İşimizi daha iyi yaparak daha verimli oluruz, başarabiliriz. Biri kazanırken biri kaybediyor. Neden beraber yapamıyoruz bu işleri? Şimdi bunu beraber yapmak için bir fırsatımız var, bahanemiz yok. Anket sonuçları belli oldu. Herkes anketten bir numara çıkana destek olacak. Bunun için destek olacak."
'AMAÇ GENÇ GİRİŞİMCİ ADAYLARINI ORTAYA ÇIKARMAK'
Yenişehir Kültür Merkezi'nde tanıtılan Fikir Otobüsü projesinin bir girişimci desteği ile tarım, turizm ve lojistik sektörlerini hedef aldığını belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ise, bu üç sektörde yenilikçi iş fikrini geliştirmek isteyen genç girişimci adaylarını ortaya çıkartmak istediklerini anlattı. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da, üniversitede bir ilki gerçekleştirerek KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikası programını ortak seçmeli ders olarak müfredata eklediklerini kaydetti. Proje için işbirliği yapan kurumlar arasında protokol imzalanırken, programın sonunda TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya çiçek ve plaket verildi.

FOTOĞRAFLI