Erzurum’da önümüzdeki ay hizmete girecek olan Lalezar Termal bugüne kadar bildiğimiz termal kültürüne çağ atlatacak.
Termal kültürümüze yeni bir çığır açacak olan Lalezar Termal A.Ş.13 ortak ve 1 milyon 100 bin lira sermaye ile 2012 yılında Erzurum Hamam deresi mevkiinde kuruldu. 13 ortaklı Lalezar Termal AŞ’nin Yönetim Kurulu üyesi Hamza Cimilli, Erzurum’daki termal kültürüne farklı bir soluk getireceklerini belirterek termalin yapım sürecini şöyle açıkladı: “Termal tesisimiz 2009 yılında MTA tarafından Erzurum Hamam deresi Mevkii’ nde yapılan jeotermal kuyu çalışması neticesinde 750 metre derinlikte saniyede debisi 50 litre ve sıcaklığı 51.6 derece santigrat olan bir kuyu açılmıştır. Lalezar Termal A.Ş. bu jeotermal suyun işletme ruhsatını almıştır. Lalezar Termal A.Ş. 13 ortakla 1 milyon 100 bin lira sermaye ile 2012 yılında kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır.”
Erzurum’a büyük bir yatırım kazandırmak amacıyla bir araya gelerek sermayelerini birleştiren 13 Erzurum sevdalısı iş adamı bu anlamda günübirlik termal tesis projesini hayata geçirmek için çalışmaya başladı. İki yıl içerisinde yapılan sermaye artırımlarıyla bu projenin yüzde 95’i tamamlandığı, günübirlik tesislerin ise önümüzdeki günlerde hizmete gireceği belirtiliyor.
Ayrıca Lalezar termal çevresinde iki katlı villa tipi devre mülk evlerinin projelendirilerek ruhsatının alındığını kaydeden Lalezar Termal AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Hamza Cimilli, “Devre mülk evleri projesi iki yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecektir. Lalezar termalin üçüncü aşamasında bay bayan yarı açık yüzme havuzları ve aquapark projemiz yer almaktadır. Daha sonra Lalezar termal çevresinde çok katlı devre mülkler, toplantı salonları ve çeşitli spor tesisleri kurmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.