Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği üyesi üç kız kardeş ekonomik güçlerini birleştirerek restoran açtılar.
Palandöken İlçesi Kayakyolu semtinde düzenlenen bir törenle Anadolu Mutfağı isimli işyeri bir çok davetlinin yanı sıra İl Emniyet Müdürünün eşi Zühal Karabörk ve çiçeği burnunda Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemirin, Ervak Kadın kolları, Kadınlar Birliği, Gönüllü Anneler Derneği, Öğretitlebilir Engelliler derneği gibi STK ların yönetim ve üyelerinin katılımı ile hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Bayan Karabörk “bir kadın olarak bu tür girişimci ruhu taşıyan kadınlarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz, kendilerini kutluyorum” dedi.
Öte yandan ekonomik yatırım anlamında Erzurum da ki yatırımlara yenisini ekleyerek katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Dölekli Kardeşler aynı zamanda istihdama da katkılarının olacağından dolayı mutlu olduklarını belirttiler. Dölekli kardeşler Anadolu Mutfağında üretilen yemeklerin tamamen Erzurum Yemek Kültürüne yönelik olarak Erzurumlu Ev Hanımlarına iş kapısı açtıklarına dikkat çekerek tüm yemeklerde organik ürünler kullanıldığının dikkatini çektiler.
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği üyelerinden Işılay Çakır’ın danışmanlığında yürütülen işletme için Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı” üyelerimizin girişimcilik ruhu ile hareket ederek, ilimizde atıl potansiyeli oldukça yüksen olan kadın iş gücünü ekonomiye kazandırmaya çalışmalarından gurur ve onur duyuyoruz. Davetimize icaber eden Başta Erzurum Milletvekili Sayın İbrahim Aydemir, İl Emniyet Müdürümüzün değerli eşi Zühal Karabörk hanım efendiye sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
Açılış sonrası konuklara mantı, Su Böreği, Ekşili Sarma ve Kadayıf Dolması ikram edildi.