SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe merkezine yapılacak meydan projesi için kendine ait arsayı belediyeye bağışladı.

Terme Belediyesinin ilçe merkezinde hazırladığı meydan projesinde, projenin ortasında kalan İlçe Jandarma Komutanlığı binası sorun oluşturuyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, jandarma binasının Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arsaya taşınması kararı alındı.

Buna karşılık Milli Eğitim Müdürlüğünün talep ettiği arsa için belediyeye ait uygun bir yer bulunamaması üzerine Başkan Kul, Kozluk Mahallesi'nde Terme OVM Fen Lisesi'nin yanında kendisine ait arsayı Terme Belediyesine bağışlama kararı aldı.

Yaklaşık 4 bin metrekare olan arsanın devri için Milli Eğitim Müdürlüğü ile Terme Belediyesi arasında protokol yapıldı. Başkan Kul, protokolde hem Belediye Başkanı hem de bağışçı olarak yer aldı.

Başkan Kul, kendisi için belediyeye ait bir sorunu çözmenin önem taşıdığını söyledi. İlçe merkezinde park ve meydan bulunmadığını anlatan Kul, şöyle konuştu:

"Jandarma Bölük Komutanlığı, şehir merkezi dışına çıkarılması konusunda Gündoğdu Mahallesi'nde Milli Eğitime Müdürlüğüne ait okulun bulunduğu alanı seçti. Milli Eğitimden talepte bulunuldu fakat bu talep reddedildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile görüşme yaptım. Bana karşılığında bir şey verebileceklerse arsayı vereceklerini söyledi. Ben de en uygun olarak şahsıma ait olan 4 dönümlük arsayı verebileceğimi bildirdim. Fen lisesinin arsasını da ben bağışlamıştım."

Böylece hem ilçenin meydan sorununu hem de fen lisesine konferans salonu yapılması için gerekli arsayı sağladıklarını dile getiren Kul, "Benim için önemli olan hizmet. Biz annemizden, babamızdan böyle gördük. Bizim daha çok vermek üzerine kurulu bir düzenimiz var, almak üzere değil. Benim için önemli olan sorunları çözmekti. Bu sorunu çözmek için benim yerimi vermem gerekiyorsa seve seve yaparım. Bizim herkese örnek olmamı gerekiyor" dedi.