Özel bir ziyaret için Ünye’ye gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Avtandil Beridze, Gürcü ve Tük halkının tarih boyunca güzel dostluk ilişkileri olduğunu belirterek, dostluk ilişkilerinin başta ticaret olmak üzere çeşitli alanda işbirliği ile daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Avtandil Beridze ile Keda Vali Yardımcısı Guram Beridze, özel bir ziyaret için geldiği Ünye’de Gürcü Dostluk ve Dayanışma Derneği ile Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret etti.
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Avtandil Beridze ile Keda Vali Yardımcısı Guram Beridze, Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği’nde dernek üyeleri ile düzenlenen kahvaltıya katıldı. Kahvaltıda çeşitli açıklamalarda bulunan Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Avtandil Beridze, Ünye nüfusunun üçte birinin gürcü olduğuna işaret ederek, “İki ülke arasında çok eski tarihe dayalı akraba ve dostluk ilişkileri bulunmakta. Bu dostluk son yıllarda çok daha ileri seviye ulaştı ve iki ülke arasında vizeler kaldırıldı. İşbirliği her geçen gün daha ileri seviyeye doğru gidiyor. Bizler iki dost devletin insanları olarak dostluk ilişkilerimizi ticari işbirliği ile daha da ileri seviyeye götürmek için çaba göstermeliyiz. Bu işbirliğinin gelişmesinde Türkiye’de yaşayan gürcü vatandaşlarımıza da çok iş düşmekte. Burada olmaktan ve bizleri en güzel bir şekilde ağırladığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri de her zaman Acara’ya bekliyor ve sizleri Acara’da görmekten memnuniyet duyacağım” dedi.
Karşılıklı hediyelerinde verildiği ziyarette Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Avtandil Beridze ile Keda Vali Yardımcısı Guram Beridze’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ünye Acara Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, “Ünye’de yaşayan gürcü nüfusu 35 bin. Fatsa, Terme ve Çarşamba ile birlikte bu yörede ki toplam gürcü nüfus yaklaşık 150 bin. Bizler ilişkilerin daha da ileri seviye ye ulaşması ve karşılaşılan sorunların daha hızlı çözümü için Ünye’ye Gürcistan fahri başkonsolos atanmasını talep ediyoruz. Acara Başkanına bu talebimizi ilettik. Sayın başkan bu konuda ülkesinde gerekli girişimlerde bulunacak” diye konuştu.