Mustafa AKIN, İstanbul-

Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Türkiye ayağı olan 5'inci etap İstanbul'da yapılıyor.

Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde 20 ülkeden katılan 149 sporcu ile Akatlar İsov Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 12 Ekim'de başlayan turnuva 18 Ekim'de son bulacak.

Akatlar İsov Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen basın toplantısına Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve milli bilardocu Semih Saygıner katıldı.

BİLARDO FEDERASYONU BAŞKANI ERCAN GÜZEL MAÇLAR SONUNDA KUPAYI TÜRKİYE'DE BIRAKMAK İSTİYORUZ

Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda 16 Ekim Cuma günü, ana tablo maçlarında 32 bilardocunun mücadele edeceğini söyleyen Ercan, Türk bilardoculardan Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir ve Adnan Yüksel'in de bu turda mücadele edeceğini ifade etti. Ercan, Turnuvanın son ayağı Mısır'da olacak ve 2015 yılı bitecek. Çok çekişmeli maçlarla final müsabakası seyredeceğiz. Türk sporcularımız çok formda. Burada kupayı hedefliyoruz. Alnımızın akıyla turnuvadan çıkacağız. Beşiktaş Belediyesi'ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediyelerin federasyonumuza katkısını gördükçe mutlu oluyoruz. Ev sahipliğini yaptığımız Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 5. etabında güzel maçlar sonunda kupayı Türkiye'de bırakmak istiyoruz dedi.

TEMELDEN DE ÇOK SAĞLAM GELİYORUZ

Yeni dünya şampiyonu olabilecek bilardocuların yetiştiğini ifade eden Ercan, Tabii alttan gelen ve dünya Şampiyonu olabilecek bilardocular yetişiyor. Mart ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda U17 ve U20 gençlerde 2 tane altın madalya kazandık. Temelden de çok sağlam geliyoruz. Türkiye'nin en çok oynanan 4'üncü sporu bilardo. Bu potansiyeli çok iyi kullanıyoruz, gençlere çok önem veriyoruz. dedi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAZİNEDAR TURNUVAYI ZORLU ŞARTLAR ALTINDA KISA BİR SÜREDE HAZIRLANARAK ORGANİZE ETTİK

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ise turnuvada ana sponsor olduklarını söyleyerek, Bir şampiyonun takıldığı bir bilardo salonunda ilgilendim. Her Türk genci 3 bant bilardoya heveslidir. Bende çok küçük yaştan itibaren bilardo oynarım. Gerçekten bilardoyu Türkiye'ye sevdiren, bilardo ile ismi bütünleşen Semih Saygıner'in yoğun çabası ile güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. Turnuvayı zorlu şartlar altında kısa bir sürede hazırlanarak organize ettik. Tüm bilardo severler dünyanın en iyi bilardocularını seyretmeye gelsinler ifadelerini kullandı.

SEMİH SAYGINER 7 YIL ARADAN SONRA DÖNMEK KOLAY DEĞİLDİ

Düzenlen toplantıda açıklamalarda bulunan milli bilardocu Semih Saygıner'de yaklaşık olarak 7 yıl aradan sonra geçen sene Mayıs ayında bilardoya tekrar döndüğünü ifade etti.

Ankara'da yaşanan patlamada yaşamını yitirenlere baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Saygıner, Tekrar nasıl şampiyon olunacağını biliyorum. 7 yıl aradan sonra dönmek kolay değildi. Geçen yıl mayıs ayında başladığımda 2 yıla ihtiyacım olduğunu söyledim. Şu an dünya klasmanında 64. sıradayım. Daha önce birinciliği elde ettiğim bir klasman. Turnuvaya hazırım. İnşallah başarılı olurum değerlendirmesinde bulundu.

(FOTOĞRAFLI)