Samsun'da Kanal S mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlardan bazıları, asgari ücrete zam yapılmasını değil, özellikle gıdada yaşanan artışların önüne geçilmesini istediklerini söyledi.

ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Tüm ürün gruplarındaki yüksek fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşlar, bu durumun asgari ücrete yapılan artışla önüne geçilemeyeceğini belirtti. Vatandaşlar yetkililerden, enflasyonun düşürülmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirterek, çağrıda bulundu.

"HERŞEY ÇOK PAHALI"

Alaattin ŞEKER: Bu pahalılığa göre yapılan zam yetersiz. Ama Türkiye bütçesinin ne olduğunu bilemediğimiz için her gelen insan farklı konuşmalar yapıyor. Halkımız tabi 9 üzerinde olsun diye bekledi. Pahalılığa göre yine de yetersiz. Bugün bir ceket, bir kazak, gömlek 700-800 liradan başlıyor. 8 bin küsür asgari ücret yetersiz. Hükümetimizin de bunu değerlendirmesi gerekiyor.  

"GERÇEKLER ORTADA"

Mehmet ATASEVEN: Şimdi kime sorsak herkes ayrı ayrı bir şey söyleyecek. Asgari ücreti bugün 8 bin 500 lira değil 3 bin liraya indirmiş olsalar bile Allah razı olsun, çok şükür diyecek insan çok. İnsanlar sosyalleşemiyor, çoluk çocuğunu alıp ayda, haftada, 10 günde bir köfteciye götüremiyor. Adam maaşını alıp cebine koyup, kahveye gidip oturup piştisini, okeyini oynayınca mutlu oluyor. Evde eşinin çoluğunun çocuğunun çektiğini bilmiyor. Bence açıklanan rakam yetersiz. Ülkemizin gerçekleri ortada. 

"ÜRÜNLERE ZAM YAPILMAMALI"

Osman YILDIZ: Yeterli derken, esnafın da zam yapmaması şartıyla yeterli. Toptancı bir arkadaşımla konuştum. Yılbaşında yüzde 30 zam başlamış. Aslında iyi bir fiyat ama şu anda fiyatlar sabit kaldığı sürece. Sabit kalmazsa bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Esnafın, toptancının fiyatları sabit kalırsa tamam. Sadece hükümet doğalgaz ve elektriğe zam yapmayacağını açıkladı. Esnafa bir şey söylenmedi. Bu asgari ücretle nasıl geçinilip, geçinilmeyeceği mart ayında belli olacak. 

"BU ŞARTLARDA AZ "

Ceylan CİL: Açıklanan rakam az. Bu devirde bir makarna olmuş 12 lira. Faha fazla vermesi lazımdı. Hayat pahalı. Bu pahalılıkta yeterli değil. Cumhurbaşkanımızın bir şey yapması lazım.  

"HATRI SAYILIR BİR RAKAM"

Osman ASLAN: Asgari ücretin 8 bin 500 lira olmuş olması, dar gelirli vatandaşlarımız için hatrı sayılır bir para. Bu tabiki ülkenin ekonomisine de etki edeceği için, sadece asgari ücrete zam gelmiş olmuyor, diğer çalışan insanların da maaşının yükselmesine neden olacak. Bundan dolayı ben hatrı sayılır bir para olduğunu düşünüyorum. Yine de biraz daha dokunulursa yıl içerisinde, geçtiğimiz yıl gibi bir 10 bin lira gibi bir rakam dar gelirli vatandaşları rahatlatacaktır.

"ESNAF ZORLANACAK "

Hikmet KATIRCIOĞLU: Keşke 8 bin 500'den daha fazla versinler, insanlar daha iyi şartlarda yaşasın ama şimdi bunu işçi çalıştıran kişiler nasıl verecek? Özellikle bizim gibi küçük esnafın bu rakamın altından kalkması çok zor. İşverenler için çok zor. Emekliye, memura aynı oranda zam verecek mi bu da merak konusu.  

"ZAM OLMASIN ASGARİ ÜCRET ARTMASIN"

Servet KALKAN: Her şey çok zamlandı. Marketlerdeki fiyatları hepimiz görüyoruz. O nedenle biz asgari ücrete zam değil, ürünlere indirim istiyoruz. Zam olmasın, asgari ücretimiz de artmasın.  

Haber Kaynak: Ömer Faruk KOCABAŞ 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.