KARABÜK (AA) - Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı için Karabük'e gelen Dzhunusov, ziyarette yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesi'nin gelişmiş bir üniversite olduğunu belirtti.

Kırgızistan ile ilgili faaliyetlere katılmaya gayret ettiklerini ifade eden Dzhunusov, şunları söyledi:

"Önceki yıllarda Kırgızistan'da Kültür Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak da çalıştım. Üniversitede 27 yıl öğretim üyesi olarak öğrencilere ders verdim. Ünlü Kırgız Şair Alıkul Osmanov’un doğumunun 100. yıl dönümü münasebetiyle Amasya’da düzenlenen programda Doç. Dr. Cıldız İsmailova ile birlikteydik. Biz burada Karabük Üniversitesi Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışında bulunmaktan ve bu faaliyeti gerçekleştirmekten dolayı çok memnun oldum."

Polat ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırgızistan'la ilişkilerin öğretim üyesi, öğrenci ve kültürel bazda devam etmesini istediklerini kaydetti.

Ziyarette, Mahmut Kaşgari-Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Almaz Ibraev, Kırgız Film Stüdyoları Müdürü Prof. Dr. Bakıt Karagulov da yer aldı.