Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, yeni yıla vatandaşların huzur ve güven içinde girmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik ve asayişin temini açısından tedbirler aldı.
Diyarbakır polisi yeni yıl öncesi vatandaşların güvenliği sağlamak amacıyla uygulamaları artırdı. Diyarbakır polisi, halkın can ve mal emniyetini sağlamak için alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar gibi yerlerde yoğun olarak kullanılan yerlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı, yılbaşı tatili nedeniyle önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Havalimanı, gar ve terminal gibi yerlerde vatandaşların huzur ve sükununu bozabilecek olaylara yönelik gazino, bar, pavyon, otel, motel, kahvehane ve lokanta gibi umuma açık istirahat ve eğlence merkezlerinde tedbirler alındı.
Meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket ve poşetler üzerinde yapılan denetim ve kontroller sıklaştırıldı. Vatandaşların mağdur edildiği taktirde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, 24 saat görevlerinin başında hizmet verecek.
Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bu özel günlerin hüzne dönüşmemesi için, vatandaşların trafik kurallarına azami derecede riayet etmeleri, ayrıca ikametlerinden ayrılırken kapı ve pencerelerini kilitlemek sureti ile gerekli önlemleri almaları gerektiğini belirtti.