Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağının başladığı günden beri güvenlik güçleriyle çatışan ve yaşadıklarını günlük haline getiren PKK’lı terörist kaçmaya çalışırken yakalandı. Yasaklı mahallelerin girişindeki kontrol noktalarında görev yapan Çevik Kuvvet polisleri geçtiğimiz 13 Nisan günü bir kişinin tedirgin hareketlerinden şüphelendi. Sur'dan ayrılmaya çalışan şüpheli kişinin üzerinde arama yapan polisler bir günlük buldu. Günlükte teröristlerin Sur'a ilk yerleştiği andan operayonların bittiği güne kadar her detayın tek tek not tutulduğu görüldü.


ÇABALARIMIZ BOŞA GİTTİ

PKK'nın Sur günlükçüsünün ilk günden itibaren Sur'a kırsaldan hangi teröristlerin geldiği kimlerin öldüğü ya da teslim olduğunu tek tek nok aldığı ortaya çıktı. Günlükte en dikkat çeken bölüm ise halkın teröristlere tepki gösterip sırt çevirdiği bölüm. Sur günlükçüsü terörist bu bölümde şu sözleri yazmış: Halkı kandırmak için ne yaptıysak boşa çıktı. Bize yardım etmediler. Yiyecek hatta su bile vermediler. Şehir ayaklanması bir hataydı. Halktan destek çıkmayınca gün be gün yok olduk. Tehditle yardım edenler de bir yolunu bulup teslim oldu.
290 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde PKK’lı teröristlerin hendek kazıp barikat kurması üzerine 2 Aralık 2015’te başlayan ve 103 gün süren operasyonlarda 279, operasyonun tamamlanmasının ardından da 11 terörist etkisiz hale getirildi. Giriş çıkışı beton bloklarla kapatılan ve yasak kapsamında olan 6 mahallede arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçleri, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıları ise etkisiz hale getirmeyi sürdürüyor.

Kaynak:Veysel Koç - Akşam