Erol AKKIR/ANTALYA, () - ANTALYA'da hastanelerde yer olmadığı için babasının 550 TL'ye sanayide yaptırdığı fototerapi cihazıyla yaşama tutunan, basında çıkan haberler üzerine hastanede tedavisi yapılıp taburcu edilen mavi ışık hastası 3 aylık Poyraz Ergün, evinde yeni fototerapi cihazıyla ışık tedavisi görüyor.
Servet Ergün, 'mavi ışık' hastası oğlu için yer bulamayınca götürdüğü özel hastanede 1 gece fototerapi cihazında kalan Poyraz bebek için 380 TL ödedi. Maddi durumu iyi olmayan baba, sanayide 550 TL'ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla oğlunu evde tedavi etmeye başladı. Olayın basına yansıması üzerine devreye giren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, minik Poyraz'ın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilmesi talimatını verdi. 5 Şubat günü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Poyraz bebek, 9 günlük tedavi sürecinin ardından 14 Şubat günü taburcu edildi.
İSTANBULLU HAYIRSEVER FOTOTERAPİ CİHAZI GÖNDERDİ
Servet Ergün, oğlunun tedavisine yine evde, sağlıksız koşullarda devam ettiklerini belirterek, "Değişen tek şey İstanbullu bir hayırseverin gönderdiği fototerapi cihazı oldu. Ona ne kadar dua etsek azdır" dedi. Poyraz'ın bundan sonraki yaşamını karaciğer nakli oluncaya kadar yeni fototerapi cihazıyla geçireceğini aktaran Ergün, "Nakil için damarlarının gelişmesi ve karaciğerin biraz daha büyümesi gerekiyormuş. Ayrıca kilo almasını bekleyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI