WhatsApp, son dönemlerde vites arttırarak durmadan yenilikler getirmeye başladı. Son olarak sizlere buradan basettiğimiz yeni özelliklerine kavuşan WhatsApp, bununla da yetinmeyerek yeni özellikler hakkında çalışmaya devam ediyor.
Bunlardan en çok dillendirileni ise tabiki görüntülü konuşma olacak. Sesli arama özelliğinin milleti kesmediği malum, sık sık kullanılıyor olsa da genellikle arayacak olan direkt olarak aradığı için fazla tutmadı diyebiliriz. Ancak görüntülü konuşma özelliğinin eklenmesiyle tüm rakiplerini rahatlıkla ekarte edebileceğinin bilincinde olan WhatsApp, en hararetli çalışmalarını bu özelliğinin üstüne yapıyor.



Ayrıca Sesli Mesaj olayına da girecek olan WhatsApp, bu özelliği sesli aramalara dahil ederek daha iyi bir sonuç alacak. Çünkü bildiğiniz gibi WhatsApp araması yaptığınızda eğer karşınızdaki kişinin internet bağlantısı kapalıysa hiçbir şekilde arkadaşınıza ya da sevdiğinize bu aramayı bildiremiyorsunuz. Bu noktada sesli mesaj özelliğini ekleyecek olan WhatsApp, daha sonradan aradığınız kişinin internet bağlantısı olduğunda bu sesli mesajı karşıya iletecek.



Ayrıca NFC Tag desteği de getirecek olan WhsatsApp, böylece özellikle firmalara kolayca WhatsApp üzerinden kendilerini eklemelerini sağlayabilecek. Son olarak Zip ve Vcf, yaki kişi kartı desteği de getirilecek olan WhatsApp üzerinden böylece daha iyi bir dosya paylaşımı söz konusu olacak. Ancak zip desteği ile paylaşım boyutu ne kadar olacağı şu an için bilinmiyor.
Görünüşe göre sektördeki liderliğini korumak amacıyla var gücüyle çalışan WhsatsApp, kullanıcılarını daha fazla mutlu edebilmek adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Tabii bu özelliklerin de gelmesi mobil platformdaki birçok uygulama geliştiricileri ve firmaları üzecektir. Ama kullanıcıların tek bir uygulamadan birçok şeyi yapabilmesi de büyük kolaylık olacak. 

Kaynak: Ülke Haber