Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - TÜRKİYE'yi yasa boğan Ankara'daki terör saldırısı, Denizli'de, Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) öncülüğünde geniş katılımılı bir basın toplantısıyla işadamları ve sivil toplum kuruluşları tarafından lanetlendi. GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar, "Barışın olmadığı yerde üretmekten, çalışmaktan, istihdam sağlamaktan kimse keyif alamaz. Üretimimizi taçlandıran barıştır, birliktir, mutlu bireylerdir. Terörü lanetliyoruz. Barış gelene dek mücadele edeceğiz" dedi.
10 Ekim'de Ankara'da peşpeşe patlayan iki bomba ve 97 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar, Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen, Denizli Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Ayşe Balkanay, Denizli Soroptimist Derneği Başkanı Aysel Kuvvetoğlu ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyip, terör olayları nedeniyle duydukları üzüncüyü dile getirdi.
"BARIŞ GELENE DEK MÜCADELE EDECEĞİZ"
Kanlı saldırıyla başkent Ankara'da bombaların patlamasının keyifleri kaçırdığını, memleketin nice beklentileri olan 97 canın kaybedilmesinin toplumda büyük yıkıma neden olduğunu belirten GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar, "Ülkemizin sanayicileri, işadamları, iş kadınları olarak psikolojimiz bozuldu. Barışın olmadığı yerde üretmekten, çalışmaktan, istihdam sağlamaktan kimse keyif alamaz. Üretimimizi taçlandıran barıştır, birliktir, mutlu bireylerdir. Terörü lanetliyoruz. Barış gelene dek mücadele edeceğiz" dedi.
"İSTİFA MEKANİZMASI İŞLEMİYOR"
Ankara'daki patlamanın ardından hiçbir devlet yöneticisinin sorumluluk almadığını hatırlatan Salgar, "Maalesef bizde istifa mekanizması işlemiyor. İstifa kültürü de yok. Bu tür olaylarda kimse sorumluluk almıyor. Toplum olarak, bu tür olayları ne yazık ki kanıksar hale geldik. Asıl sıkıntı budur. Artık insanlarımızın, sivil toplumun sesini daha gür ve etkili çıkarması gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI