Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, () - MERSİN Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Okçu Takımı, çalışmalarını yürüttükleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mahalli İdareler Birliği Eğitim Tesisleri’nden çıkarıldı. Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, "Tesisi böyle kullanmaları yasaya uygun değil. Bu nedenle tesiste çalışmalarına izin vermeme kararı aldık" dedi.
Antrenmanlarını 5 yıldır tesislerde sürdüren aralarında Dünya Şampiyonluğu, Avrupa dereceleri ve Türkiye Şampiyonluğu bulunan 40 sporcu, Mersin Valiliği’nin tesislerde antrenman izni vermesine rağmen Mezitli Kaymakamlığı'nın kararıyla çıkartıldı.
Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen sporcular, 'Tesislerde çalışamazsınız' denilerek polis zoruyla çıkartıldıklarını söyledi. Sporcular, malzemelerini toplayıp tesislerden ayrılarak giriş kapısında saatlerce oturup bekledi.
Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve sporcuların antrenörü Aytekin Acar, olaya tepki gösterdi. Aytekin Acar, şunları söyledi:
"Yıllardan beri antrenmanlarımızı atıl durumdaki bu tesislerde yapıyoruz. 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak Türkiye Minikler Şampiyonası’na hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyorduk. Antrenman esnasında karşımızda emniyet güçlerini görünce şaşkına döndük. Bize 'Çalışma izniniz yok. Kaymakam Beyin talimatı var, burayı terk etmelisiniz' denilerek tesislerden dışarı çıkartıldık. Oysa bizim Mersin Valiliği'nden izin yazımız var. Bu yazı görüleceği üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Vali Yardımcısı Nihat Karabiber imzasıyla tebliğ edilmiştir. Maalesef Mezitli Kaymakamı, Valiliğin kararını hiçe saymıştır." .
Makaralı Yay Yıldız Kadınlar kategorisinde Dünya Şampiyonu olduğu dönemde Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından tesisin okçulara çalışmaları için tahsis edildiğini ifade söyleyen Aleyna Akçınar ise "Yaşananlara anlam veremiyorum. Polisler tarafından kapı dışarı edildik. Yaşadıklarımızdan sonra müsabakalara katılmamız artık çok zor. Psikolojik olarak çok etkilendik" diye konuştu.
Veliler ise çocuklarını zor imkânlarla yolladıkları bu spor dalı için böylesine uygun tesislerin ellerinden alınmasını üzüntü ve hayretle karşılayarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak’tan yardım istediler.
KAYMAKAM: RESMİ TAHSİSAT SÖZKONUSU DEĞİL
Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Valiliğin kesin tahsisatının söz konusu olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Bu yazıda sadece yardımcı olunması isteniyor. Bu nedenle tesisi böyle kullanmaları yasaya uygun değil. Bu nedenle tesiste çalışmalarına izin vermeme kararı aldık. Valilik tesisin kendilerine tahsis edildiği yönünde bir karar alıp bize resmi yazı ile bildirirse yeniden çalışabilirler."

FOTOĞRAFLI