Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı üzerine, Çanakkale Devlet Hastanesi tarafından ameliyat ve tedavi olup taburcu olan hastaların şikayet ve önerilerini dinlemek için evde ziyaret uygulaması başlatıldı.
Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Çetin ve yöneticiler hastanede tedavi görüp taburcu olan hastaları evlerinde ziyaret ederek öneri, şikayet ve isteklerini bire bir kendi ağızlarından dinledikleri yeni bir uygulama başlattı. İki günde 12 eve ziyaret gerçekleştiren Başkehim Hakan Çetin ve hastane yöneticileri, her ay en az 20 hastayı evinde ziyaret etmeyi hedefliyor.
Evde hasta ziyareti uygulaması kapsamında Başhekim Hakan Çetin ile hastane yöneticileri geçtiğimiz günlerde bir ay arayla dizinden ameliyat olan Birsen Korkmaz ve annesi Zeynep Kurt'u evinde ziyaret etti. Başhekimi Hakan Çetin, iki hastanın da sorunlarını tek tek dinleyerek, yardımcılarından not almalarını istedi. Birsen Korkmaz ile annesi Zeynep Kurt ise, başarılı birer ameliyat geçirdiklerini, hem doktorlarından, hem de hastanede verilen hizmetten son derece memnun olduklarını söyledi.
Başhekim Hakan Çetin, uygulama kapsamında hastanede bir önceki ay yatan hastaları telefonla rastgele aradıklarını ve randevu alarak evlerine ziyarete gittiklerini söyledi. Çetin, "Hastanemizde hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Bu hizmetin yeterliliğini ölçmek için de ekip arkadaşlarımızla birlikte bir önceki ay hastanemizde yatan hastaları telefonla randevu alıp evlerinde ziyaret ediyoruz. Hastanemizde yattığı dönemde hastanede sunulan hizmetlerden memnuniyetlerini soruyoruz. Bize önerecekleri eksikliklerle ilgili tavsiyelerini not alıyoruz. Hastalarımızın tavsiyeleri doğrultusunda da eksikleri gidermeye gayret gösteriyoruz. Bu uygulama sayesinde taburcu olan hastalarla daha sıcak bir ortamda diyalog kuruyoruz" dedi.

FOTOĞRAF