Edinilen bilgiye göre, doğu ve güneydoğudaki olaylar ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıldönümünü bahane ederek bazı mahallelerde korsan gösteriler düzenleyen terör örgütü yandaşları, bölgedeki alışveriş merkezlerine de patlayıcı maddelerle saldırdı. Kurdali Mahallesi Çiftçiler Caddesi ile Hal Mahallesi'ndeki iki markete 3 kez patlayıcı madde atan gözü dönmüş saldırganlar, içerisinde bulunan onlarca insanı ölümle burun buruna getirdi.
Maddi zararın meydana geldiği saldırı sonrası iş yerlerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eşkal ve kıyafetlerinden tespit ettiği maskeli 2 şüpheli Ö.S. (18) ve A.Ş.'yi (17) evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

YANLIŞ KAPI FACİAYI ÖNLEDİ

Bu arada terör yandaşlarının alışveriş merkezlerine gerçekleştirdiği saldırı anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerine göre, maskeli terör yandaşları içerisinde onlarca insan bulunduğu sırada marketin kapısına patlayıcı atarak kaçıyor. Patlama sonrası market içerisindeki insanlar korkuyla sağa sola kaçışıyor. Ö.S.'nin gerçekleştirdiği son saldırıda ise, zanlı elindeki patlayıcı ile marketin kapısına gelerek içeriye girmeye çalışıyor. Ancak, giriş kapısı yerine çıkış kapısına yönelen zanlı kapı açılmayınca tekmelemeye başlıyor. Ardından elindeki patlayıcıyı kapıya bırakarak kaçıyor. Zanlının yanlış kapıya yönelmesi, büyük bir faciayı önlüyor.