Ağız yaraları
 
Beyaz veya kırmızı olabilen kanserli ağız yaraları genellikle acısızdır. Uçuk ve aftla karıştırmayın. Uçuk ve aft, acılı olur ve batar. Genellikle merkezinde uç verir. Kanserli yaralar acımamasına rağmen durup dururken kanayabilir. Herhangi bir yara 3 hafta boyunca geçmiyorsa doktorunuza başvurun.

Yumru ve kalın lekeler
 
Ağzınızın içindeki deride oluşan yumru ve kalın lekeler ağız kanserine işaret ediyor olabilir. Değişimi dilinizle hissedebilirsiniz. Bir balon, kabarcık veya nasır gibi hissedilebilir. Kalın tabaka özellikle yanağın iç kısmında yaygın olarak görülür.

Sallanan diş
 
Yetişkinlerde diş sallanması hiçbir zaman iyiye işaret değildir. Dişiniz sallanıyorsa acilen tıbbi yardım almanız gerekiyor. Sallanan dişin pek çok sebebi olabileceği gibi ağız kanseri de bunlardan bir tanesidir.

Gırtlakta yumru
 
Gırtlağınızda bir şey takılmış ve yutamıyormuşsunuz gibi hissediyorsanız; yutmaya çalışırken zorlanıyorsanız acilen doktora görünmeniz gerekiyor. Gırtlakta yumru ağız kanserinin sık görülen semptomlarından bir tanesidir. 

Tek kulakta ağrı
 
Oldukça şaşırtıcı ancak kulaklar ağız ve boğazla bağlantılı olduğu için ağız kanseri kulak ağrısını tetikleyebilir. 

Ağızda ve dilde uyuşma
 
Dilinizde, yanağınızda, ağzınızın herhangi bir kısmında uyuşukluk hissi; tat alma duyusunu kaybetme ağız kanserine işaret ediyor olabilir. Uyuşukluğu başta hissetmeyebilirsiniz ancak ikinci aşamada ağızdan salya akıtma ve çiğneme güçlüğü görüldüğünde fark edilir.

Çeneyi hareket ettirmekte zorlanma
 çene ağrısı yaygın görülen bir ağız kanseri belirtisidir. Ancak başka hastalıklardan farklı olarak çenede şişlik ve diş veya diş etlerinde yerine oturmama hissi görülür.

kaynak:haber7