HDP VE DBP HEYETİ YÜKSEKOVA'DA
HDP Eş Başkanı Fiden Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekilleri Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Van Milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler ve Lezgin Botan ile HDP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani ve HDP PM üyesi Cüneyt Caniş’in bulunduğu heyet Yüksekova ilçesine geçerek incelemelerde bulundu.
HDP İlçe binasında konuşma yapan Yüksekdağ, "Bizler hepimizin iradesiyle bu kapıyı açtık. Ama yönetenler sarayın merkezinde durduğu bu zalimler iktidarı Türkiye halkları için yeni bir kapı açılmasını istemedi, bunu sindiremedi. Barış için bir şans doğmasını birileri istemedi. En başta da sarayın başını tutan zad, Türkiye’ye ve halklarımıza, Colemerg’e(Hakkari), Gever’e (Yüksekova) barışı ve demokratik bir yaşamı çok gördüler” dedi.
Herkesin sandıktan çıkana razı olması gerektiğini söyleyen Yüksekdağ, "Bu sandıklar bunun için kurulur zaten. Sandıktan çıkan sonuca razı olmamak demokratiklik değil faşizmin ta kendisidir. Bugün de Türkiye’yi savaşa sürükleyen bu iktidar sandıktan çıkan demokratik sonucu kabul etmemiş ve buna darbe yapmıştır” dedi.
Yüksekdağ, “Gever halkı sadece kendi toprakları için değil, Kürdün özgürlüğü, eşitliği ve varlığı için değil, bütün Türkiye halklarıyla birlikte kardeşçe yaşamak için eşitlik hukuk temelinde kendi kendini yönetme gücüne ulaşabilmek için direniyor. Bizim tek silahımız inancımız, bizim tek silahımız Hakkari ve Yüksekova halkının tek silahı haklılığıdır. Taleplerinin meşruiyetidir. Ne istiyor Gever halkı? Bütün halklarımız gibi bu kötü yönetime karşı kendi kendisini yönetme hakkını istiyor. Artık ölümle, savaşla bizleri yönetmeye çalışanlara karşı bizim kendi kendimizi yönetme, şehirlerimizi ve hayatlarımızı, geleceğimizi yönetme hakkını elimize almamız gerekir. Bugün Hakkari halkının da yaptığı budur. Bizler bu meşru hareketi bütün Türkiye’nin demokratik hareketi ve yeniden kuruluşunun temeli olarak görüyoruz.” diye konuştu.

HDP ve DBP’li heyet daha sonra, birkaç gün önce ilçenin Orman Mahallesi’nde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Yakup Babat ve 35 yaşındaki Fettah Es ile Şırnak’taki çatışmada yaşamın yitiren PKK'lı Aysel Bor'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Heyet daha sonra çatışmalarda evine havan topu isabet eden İmam İbrahim Akdoğan’ın evinde incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI