Orhan SENCER / İSTANBUL, () - DÜNYACA ünlü metal müzik gruplarını bir araya getiren "% 100 Metal Fest: Headbangers' Weekend" festivali 29-30-31 Ağustos günlerinde İstanbul'da yapılacak.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek festival Maçka'daki Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirilecek. Festivalde, dünyaca ünlü thrash metal grubu Kreator, 30 yılı deviren, sert ve melodik tarzları, aynı zamanda fantastik ve coşkulu şarkı sözleriyle power metalin öncülerinden Helloween, Jeff Loomisli kadrosuyla Türkiye'yi ilk kez ziyaret edecek Arch Enemy, gotik metalin öncülerinden Therion, İsveç metalinin önemli ismi Katatonia, melodik death metalin İsveçli yaratıcıları At The Gates, Fin folk metal grubu Ensiferum, yeni albümlerini çıkaran Portekizli gothic metal grubu Moonspell, death metal efsanesi Carcass, dark metalin en saygın isimlerinden Rotting Christ, extreme metalin Yunan temsilcisi Septicflesh ve Dubaili genç ve ümit veren topluluk Svengali sahne alacak.

TÜRK GRUPLAR DA VAR

Festivalde ayrıca, Türkiye'nin de başarılı metal gruplarından Murder King, Pitch Black Process, Metalium, Thrown to the Sun, Soul Sacrifice, Kes, Vortex of Clutter, Athor ve Chaosnerve müzikseverlere performanslarını sergileyecek.

Geçtiğimiz yıllarda Overkill, Children of Bodom, Epica, Dark Tranquillity ve Sonata Arctica gibi ünlü grupları Türk metal seyircisiyle buluşturan % 100 Metal Fest: Headbangers' Weekend'in üçüncüsü, 2015 yılının "en sert festivali" olarak tarihe geçecek. Vera Müzik'in organizasyonuyla gerçekleştirilecek festivalin biletleri, günlük normal giriş 130 TL, günlük sahne önü 180 TL, kombine 3 günlük normal giriş 210 TL ve kombine sahne önü 280 TL'den satışa sunuldu.