Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret etti. Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine başlayan Proje Birimi Başkan Çakır ve Başkan Polat’a Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılması planlanan projelerle ilgili sunum yaptı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Başkan Çakır’a bugüne kadar vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, "Ekibimizle birlikte inşallah hem Yeşilyurt’umuza, hem de Büyükşehir’imize layık olmak için çalışacağız. Daha verimli ve alternatifli çalışmalar üretmek adına alanında uzman mimar ve mühendislerden oluşan proje birimimizi kurduk. Belediyemizin yapacağı projeleri dışarıdan hizmet satın alma yolu ile değil de bu birimimizin hazırlayacağı projeler ile gerçekleştireceğiz. Bugün Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a Proje Birimimiz tarafından bir sunum gerçekleştirilecek. Proje birimimiz her proje üzerinde ayrıntılı olarak çalışılıyor, görüş alış-verişinde bulunuluyor, uygulanan projelerde karşılaşılan sorun ve problemlerin analizleri yapılıyor. Daha sonra uygulama safhasına geçiyor. İmkânlarımız ölçüsünde yapabileceğimizin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz" diye konuştu.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Yeşilyurt yeni bir belediyemiz, genç dinamik bir ekip, gerek başkanımız, gerekse ekibi uyum içinde hizmet üretmek için koşan bir anlayışa sahipler. Büyükşehir ve belediyelerimiz arasında koordinasyon noktasında bu tür istişarelere ihtiyaç duyuluyor. Büyükşehir Belediyeleri, şehirde koordinasyonu sağlayan belediye durumundadır. Çalışmaların başarılı olabilmesi için her alanda istişareye ihtiyaç var. Başarı beraberinde o beldede yaşayan insanların mutluluğunu da getiriyor. Belediyelerimiz ne kadar başarılı olursa insanlarımız o kadar mutlu oluyorlar” dedi.
Başkan Çakır, “Yeşilyurt Belediyemiz seyir kulesi, müze ve kent park, Bostanbaşı kanal projesi, Beylederesi projesi, yol programları, çevre düzenlemeleri, sosyal tesis ihtiyaçları gibi birçok projeyi programına almış, üzerinde istişare ettik. İyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnşallah tüm bu projeleri gerçekleştirebilecek imkanı bulabilirler. Böylece Yeşilyurt’un güzelliğine güzellik katılmış olur" şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi’nin proje sunum toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı.