Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırı ile Türk futboluna kara bir lekenin düşürüldüğünü söyledi. Uysal, sporun ülkenin en büyük birleştirici unsurlarından biri olduğunu ve futbolda magandalığa yer verilmemesi gerektiğini de belirtti.
Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse Sürmene girişinde düzenlenen silahlı saldırı toplumun her kesiminden yoğun tepki çekti. Saldırı sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda ise Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının 1 hafta ertelenmesi kararı çıktı.
"ŞİDDETE ’HAYIR’ DEMEK GEREKİR"
Zor dönemlerin atlatıldığı şu günlerde daha da kenetlenmek ve şiddete ‘hayır’ demek gerektiğini belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, yapılan saldırının Türk futboluna kara bir leke, insanlığa ise büyük bir gölge düşürdüğünü söyledi.
Pompalı tüfeklerle bir otobüse ateş açma eyleminin magandalık olduğunu vurgulayan Uysal, “Bir otobüs dolusu insan ölümden döndü. O insanların eşlerine, annelerine ve çocuklarına bu durum nasıl açıklanabilir? Taraftar olmak bir takımı sevmektir. Pompalı tüfeklerle bir otobüse ateş açmak magandalıktan öteye gidemez. Yaşanan olayla ilgili asıl korkunç iddia ise olay esnasında yaralanan şoförün özellikle hedef seçildiği ve şoförü vurmaktaki amacın aracın kontrolünü kaybettirerek viyadükten düşürülmeye çalışılması teorisidir. Bunun adı ise vahşettir. O günkü tek suçu sadece o aracın sürücüsü olmak olan otobüs şoförü Ufuk Kıran, bir polis arabası ile apar topar hastaneye kaldırıldı. Futbol masum bir adamın aynaya baktığında yüzünde gördüğü kesik izleri değildir” dedi.
“SAYGININ VE SEVGİNİN OLMADIĞI HİÇBİR ARAZİDE FUTBOL OYNANMAZ”
Ülkenin en büyük birleştirici unsurlarından olan futbolun, inanç, kardeşlik ve güzellikten oluştuğunu ifade eden Uysal, “Mahalle arasında, okul bahçesinde, gazoz şişeleriyle maç yaptığımız kalelerde, babalarımızın küçük ekranlarda izlediği Lefterli, Baba Hakkılı ve Metinli o günlerde, sevginin başladığı yerde futbol ile tanışmış bir neslin çocuklarıyız. Bizim için futbol; inanç, kardeşlik ve güzelliktir. Futbol bir ülkenin en büyük birleştirici unsurlarındandır. Saygının ve sevginin olmadığı hiçbir arazide futbol oynanmaz, oynanamaz” diye konuştu.