Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Ertan Beşe, çalışma hayatı boyunca üstlendiği deneyimlerini ve tecrübelerini, Kastamonu’ya ve Kastamonu Üniversitesi yönetimiyle paylaşmak istediğini söyledi.
Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Kastamonu Üniversitesine rektör adaylığını açıklayana Prof. Dr. Ertan Beşe, 24 yıllık yürüttüğü akademik çalışmalarını, ifa ettiği idari görevler esnasında edindiği tecrübeleri ve sahip olduğu ilişkiler ağının verdiği ‘güven’ ve ‘sorumluluk’ anlayışıyla, Kastamonu Üniversite’ne ‘Rektör Adayı’ olmaya karar verdiğini belirterek, “Çalıştığım alanlar itibarıyla, ülke sorunlarına derinden vakıf olma imkanı buldum. Bu nedenle, yönetim anlayışımın temel referans, ilke ve mihenk taşları; daima ‘dürüstlük’, ‘liyakat’, ‘adalet’, ‘tarafsızlık’, ‘eşitlik’, ‘şeffaflık’ ve ‘katılımcılık’ olacaktır. Bu çerçeve içerisinde; bir evladı olmaktan her zaman gurur duyduğum Kastamonu’muzda bulunan üniversitemizi, “akılcı, yenilikçi, demokratik, gerçekçi, dinamik, atılımcı ve geniş katılımlı bir düşünce ve anlayış birlikteliği” ile yönetmek için, 2015-2019 dönemi için ‘Rektörlük’ seçiminde aday oldum. Amacım, sahip olduğum nitelik ve imkânlarla Kastamonu Üniversitesi’ni çok daha iyi yerlere taşımaktır. Üniversitemizin sahip olduğu mevcut akademik ve idari personeli, her türlü alt-yapısı ve öğrencisiyle bir zenginlik ve nimet olarak kabul ediyorum. Bu hususlarda Üniversitemize gerek nicel ve gerekse nitel anlamda, hiçbir ayrım yapmadan daha da zenginlik katmayı vaat ediyorum. Tüm Kastamonu Üniversitesi mensuplarının geleceklerine ümitle baktığı, mensubu olmaktan keyif ve heyecan duyduğu, katılımcı, nazik, görüş ayrılıklarını demokratik zenginlik olarak gören bir ortamı hep birlikte oluşturmak arzusundayım. ‘Gerçek anlamda akademik’ bir ortamın vazgeçilmez koşulu, öğretim üyesi ve elemanlarının bilimsel özerkliğini tanımak ve bunun kullanımını mümkün kılmaktır. Bu bilinçle, tüm Kastamonu Üniversitesi mensuplarının beklentilerine açık, eleştirileri, karşı ve alternatif görüşleri dinleyen, görüş alan, fikir ayrılıklarını entelektüel zenginlik olarak gören, duyarlı ve çözüm üreten bir yönetim anlayışına sahip olacağım. Yönetim anlayışım; sadece hükmedici değil, ziyadesiyle yapıcı, destekleyici, gelişmeci ve kucaklayıcı bir tarzda olacaktır” dedi.
“Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız!” düsturunu görevi boyunca kendisine ilke edineceğini ifade eden Ertan Beşe, “ İnsan ilişkilerimizde ve hizmet anlayışımızda saygın, erdemli, güvenilir ve sevilen bir yönetim olmak öncelikli hedeflerimizdir. Üniversite personelimizin ‘özlük haklarının ‘kul hakkı’ olduğu bilinciyle hareket ederek, bu hakka sonuna kadar saygı göstereceğimi taahhüt ediyorum. Önemli projeler ve kararların alınması öncesinde, Üniversite ve Kastamonu kamuoyunun görüşünü almak, yine Üniversitemizin karşılaştığı önemli sorunların aşılması için bütün ilgili kurum ve şahıslarla ‘Ortak Akıl’ Çalıştayları’ ve ‘Beyin Fırtınası’ toplantıları düzenleyerek çözüm yolları geliştirmek, yönetim anlayışımızın vazgeçilmez uygulamaları olacaktır” diye konuştu.