KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Vincent Guaillaume Poupeau kentte ağırladı. Vali Düzgün Kayseri’de 1 Kasım genel seçiminin huzur ve güven içerisinde tamamlanacağına inandığını söyledi.
Poupeau, Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım sürecinde olduğunu ve 1 Kasım'da yapılacak seçimin iki tarafı da yakından ilgilendirdiğini söyledi. Guaillaume Poupeau, seçim öncesi siyasi parti temsilcilerinin, halkın,  siyasi, ekonomik ve demokratik işleyişi yakından takip etme amacıyla Türkiye’nin farklı bölgelerinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Vali Orhan Düzgün AB temsilcisine, "Kayseri’de siyasi parti il başkanlarımız ile sürekli bir araya geliyoruz. 2 hafta kadar önce siyasi parti il başkanlarımızın tamamıyla aynı masa etrafında toplandık; karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde, medeni bir şekilde seçim propaganda çalışmaları devam ediyor. Özellikle miting meydanlarının tahsisi, seçim büroları ve miting alanlarının süslemeleri konusunda bir sıkıntı olmadan çalışmalar devam ediyor" dedi.
Ziyaretin ardından Vali Orhan Düzgün, AB Delegasyonu Poupeau’ya Kültepe’de kazılarında çıkarılan çivi yazılı tabletlerin kopyası hediye etti.

FOTOĞRAFLI