MANİSA'da düzenlenen eylem ve yürüyüşle, Ankara'da meydana gelen bombalı terör eylemi kınandı.
İlk eylem Manisa Tabip Odası ile Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Manisa Şubesi'nce, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nin Acil Servisi'nin önünde düzenlendi. Servis önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik doktor ve sağlık çalışanı, açtıkları siyah pankartla patlamada ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Ardından grup adına açıklama yapan Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, "Patlama anında biz de ordaydık. Patlamayı yakından gördük. Patlamanın şokunu atlatmadan 'Doktor Yok mu? diye bağrışmalar oldu. Yaralananlara bakmaya başladık. Ancak yaralılara müdahale ederken, polisin biber gazına maruz kaldık. Bu nasıl iştir anlayamıyoruz. Ankara'da yaşanan patlamanın sorumluları bellidir. İşte onlara da hesapları sorulmalıdır. 10 Ekim'i asla unutmayacağız" diye konuştu.
500 KİŞİLİK YÜRÜYÜŞ
Kentte ayrıca Manisa Lisesi önünden başlayan yürüyüş düzenlendi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerinin yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de katıldığı 500 kişilik yürüyüşte; 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları atıldı. Manolya Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından bir kez daha ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Topluluk adına açıklamayı yapan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız. Yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz" dedi.
Açıklama sonrası bir süre daha slogan atan grup, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI