Uğur MART/NİĞDE, () - TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara'da yaptıkları 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşünden alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi.
Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Niğde Barosu Başkanı Hüseyin Demirbilek ve Aksaray Barosu Başkanı Levent Bozkurt ile birlikte Niğde'de Gaziler Günü nedeniyle Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti. Feyzioğlu ve baro başkanları, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi'ni ziyaret etti. Feyzioğlu, 152 şehitle nüfusuna göre en fazla şehit veren illerin başında gelen Niğde halkına, şehit ve gazilerimize minnettar olduklarını, derneği desteklemenin ise herkesin görevi olduğunu söyledi. Ardından da Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilmiş olan 10 dönüm arazi üzerine Türkiye Barolar Birliği ve Niğde Barosu'nun birlikte yaptırdığı TBB - Niğde Barosu Hatıra Ormanı'nın açılışı yapıldı. Feyzioğlu başkanlığındaki heyet daha sonra geçtiğimiz ay Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde evlerine PKK'lılar tarafından şehit edilen polis memuru Okan Acar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
AVUKATLARLA BULUŞTU
Grand Otel'de avukatlarla buluşan ve burada bir konuşma yapan Feyzioğlu, şunları söyledi:
"Ankara'da sadece ve sadece Türk bayrağı altında yaptığımız 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' yürüyüşünden de anlının akıyla çıktı. Bu yürüyüş, birlikteliğin küçüksemek veya belki de katılmamak için mazeret bulanların aksine hiçbir siyasi partinin yürüyüşü değildi. Hiçbir siyasi parti karşıtlığı da içermiyordu. Türkiye'nin milyonlarca esnafının, Türkiye'nin milyonlarca küçük işverenini, milyonlarca emeklisini, 10 binlerce gazisini, 10 binlerce şehit yakınını, öğretmenini, ev kadınını, muhtarı bir siyasi partinin miladını mensubu talimat verildiğinde meydanlara koşan askeri gibi kabul etmek, bu halktan bu milletten ne kadar kopuk olunduğunu gösterir. Bizim Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatlar olarak en önemli özelliğimiz, biz protokol insanı değiliz. Hayatımız kavanozlarda geçmiyor bizim. Bizim hayatımız sokaklarda geçiyor , insanlarla, kendi insanlarımızla el ele geçiyor. Çünkü onların dertleriyle uğraşıyoruz. Onların dertlerini dert ediniyoruz. O sebeple biz Türkiye'yiz ve Türkiye'nin güvendiği en güçlü örgüt olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz."
Şehit Okan Acar'ın ailesine taziye ve helallik isteme ziyaretinde bulunduğunu da hatırlatan Feyzioğlu, "Ailenin acısını paylaşmaya gayret ettik. Hepimizin o yaşta evlatları var. Bir söz verdik. Birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü Türk bayrağı bu ülkenin semalarında sonsuza kadar dalgalanacak. Biz avukatlar birliği olarak üzerimize düşen her görevi hiç çekinmeden ve kimseden yılmadan yapmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI