İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen renkli törenle bin 119 mezun daha verdi. Törene İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile fakülte dekanları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Törende konuşan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, genç ve dinamik bir üniversite olarak dördüncü önlisans, ikinci lisans mezuniyet törenlerini yaşamaktan gurur duyduklarını dile getirdi. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin eğitim hayatına yüzlerce öğrenciyle başladığını şimdi ise bin 119 mezun verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz, “Bu bizim için bir sevinç vesilesi. Öğrencilerimizi mezun etmek, hayata atılmalarını sağlamak, onlara yeni iş imkanları sunmak ve hayatta başarılı olmalarını sağlamak bizim için gurur verici bir durum. İnşallah ileriki yıllarda daha büyük rakamlara ulaşacağız” diye konuştu.
“Gençlerimizle ve aileleriyle bunu paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Bu büyük bir heyecan ve gurur günü. Aileleriyle ve sevgili gençlerimizle bunu paylaşmanın derin bir mutluluğunu yaşıyoruz. Onlar bugüne kadar öğrencilerimizdi, şimdi ise mezunlarımız hatta meslektaşlarımız. Yeni bir hayata merhaba diyecekler. Bu inişli çıkışlı bir hayat olacak. Onların bundan sonraki yaşamlarında özellikle karşılaşacakları en önemli anahtar kavram tecrübe. Bu tecrübenin de bizler kadar insaflı olmadığını biliyoruz. Tecrübe dersini anlatmadan da sınav yapar. Ama biz onları samimi, sahici ve kıymetli birer cevher olarak yetiştirdiğimiz kanaatindeyiz” dedi.
“Bundan sonra da üniversiteden aldıkları değerleriyle ve birikimleriyle, hayattaki o tecrübeyle karşılaştıklarında bütün zorlukları aşacaklarına inanıyoruz” diye konuşan Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak bu yıl ikinci kez lisans düzeyinde mezunlarımızı veriyoruz. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği hariç bütün fakültelerimiz mezun vermiş durumda. Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği de henüz üçüncü yılında. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu olarak iki tane de Yüksekokulumuz var. Onlar da bu yıl dördüncü mezuniyetlerini yaşıyorlar. Öğrencilerimiz ailemizin birer ferdi olarak yuvadan uçuyorlar”
“Bölüm birincisi ve fakülte ikincisi oldum, çok heyecanlıyım” diye konuşan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü mezunu Çağlar Çiftçioğlu, “Bölüm birincisi ve fakülte ikincisi oldum. Çok heyecanlıyım hiç beklemiyordum fakülte birincisi olmayı. Her şey için aileme ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Yüksek Lisans eğitimime devam edeceğim. Akademisyen olmayı düşünüyorum. Allah hayırlısını nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Dört senenin sonunda bu güzel atmosfer ile mezun oluyoruz diyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Bilge Özer ise “Çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu atmosfer çok güzel, 4 senenin ardından mezun oldum. Türkiye şartlarında hayata atılmak kolay değil. Benim babam da elektrik elektronik mühendisi. Onun izinden gideceğim ve iyi bir mühendis olacağıma inanıyorum” dedi.