İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin organize ettiği Spor Kültürü Çalıştayı yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin organize ettiği Spor Kültürü Çalıştayı Barcelo Eresin Topkapı Hotel’de yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, ilçe belediye başkanları, federasyon başkanları, spordan sorumlu belediye başkan yardımcıları ve spor müdürleri katıldı.
Çalıştayda, İstanbul Maratonu, İstanbul Yarı Maratonu ve İstanbul Çocuk Maratonu hakkında genel bilgilendirme, maratonda koşacak olan Türk koşucu sayısını arttırma stratejileri, ’maratonu yalnızca sporcular koşabilir’ algısını değiştirme yolunda bir adım atma, ilçe koşu gruplarının oluşturulması, ilçe belediyelerinin ‘koşu’ dalında amatör spor kulüplerinin kurulması ve desteklenmesi konu başlıkları konuşuldu.
Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, sporun insan hayatının her yerinde olduğunu belirterek, "38 tesisimizle bütün halkımıza ücretsiz hizmet veriyoruz. Sporun altyapısını oluşturmak için çalışıyoruz. Vodefone İstanbul Maratonu’nda bütün halkımızı koşulara bekliyoruz. Halkımızı sadece halk koşusuna değil, maratonlara da bekliyoruz. ’Maratonları sporcular koşar’ algısını yıkmak istiyoruz. Bu sene ayrıca çocuk maratonu oluşturmak istiyoruz” dedi.
"HER ŞEYİ BİR TEMELE OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Çalıştaya verilen arada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbayraktar, “Yaptığımız her şeyi bir temele oturtmaya çalışıyoruz. Ofis oyunları da bu manada yaptığımız bir proje. Biliyorsunuz ofis çalışanları çok fazla hareket etmiyorlar ve hareket etmedikleri için bazı hastalıklara daha erken yakalanma riskine sahip oluyorlar. Biz bu manada hem bir mesaj vermek hem de çok keyifli bir farkındalık oluşturmak adına bir organizasyon olarak Spor A.Ş. ofis oyunlarını keşfettik. İnşallah bundan sonra sıradan halı saha maçları, etkinliklerin yanında bizim oyunlarımız da yer alacaktır. Yine bebeğimiz gibi büyüttüğümüz hala da büyümeye devam eden bir projemiz var. En önemli projelerimizden bir tanesi, ’Adım Spor.’ Bunda bütün ilçe belediyelerin desteği bizim için çok önemli açıkçası. Çünkü günümüzde teknoloji hayatımızın her alanında olduğu gibi sporda da vazgeçilmezler arasında. Spor ve teknolojiyi birleştirerek, ’Adım Spor’ projesini hayata geçirdik" diye konuştu.