Mustafa AKIN - Sercan SAPANATAN, İstanbul-



Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen medya gününde açıklamalarda bulundu. Merter'deki bir haftalık çalışmanın ardından Slovenya'da 17 günlük bir hazırlık kampı yaptıklarını dile getiren Ivkovic, bu kampın lacivert-beyazlı takım için çok yararlı olduğunu söyledi.

"BU SENE LİGDE ŞAMPİYON OLMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 7 Ekim Çarşamba günü Pınar Karşıyaka ile karşılaşacaklarını dile getiren Ivkovic, "Bu sene sezona bir adım önde başlıyoruz. Türkiye ligi, Avrupa'nın belki de en zorlu ligi. Bu sene ligde şampiyon olmak için savaşacağız. Bunun yanı sıra THY Avrupa Ligi grup mücadelelerine de hızlı bir giriş yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YENİ SEZON HAZIRLIKLARINI EKSİK YAPTIK"

Sakatlıkları bulunan ve milli takımlarda olan oyunculardan dolayı yeni sezon hazırlıklarını eksik yaptıklarını söyleyen Ivkovic, "Doğuş Balbay, milli takımda sakatlandı. Bunun yanı sıra Cedi Osman, Birkan Batuk, Furkan Korkmaz ve Dario Saric, milli takımlardaydı. Yeni transferlerimiz aramıza katıldı. Nenad Krstic'in beklenmeyen sakatlığı nedeniyle Alex Tyus ve Bryant Dunston'ı aldık. Derrick Brown, Jon Diebler ve Jayson Granger da aramıza katılan yeni oyuncular oldu" şeklinde konuştu.

THY Avrupa Ligi tecrübesinin geçen sezon kazandıkları en önemli özelliklerden biri olduğunu ifade eden Ivkovic, "Bu sene 5 yeni oyuncu aramıza katıldı ama biz bu yapının üzerinden devam edeceğiz. Bu sene, geçen yıla nazaran özellikle genç oyuncuların omuzlarında çok daha fazla yük olacak. Yeni gelen oyuncular için de onların kimyalarının takımla uyuşması, rollerinin belirlenmesi açısından tabii ki zamana ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.



FOTOĞRAFLI