Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan İspanya ve Letonya ortaklı projede büyük yol kat edildi.

AB Birliği Proje Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Euthapp Projesi kapsamında Söke ve Kuşadası ilçeleri ile çevresinde bulunan antik kentler ve turizm bölgelerini tanıtmayı amaçlayan yazılım hazırlandı. Bu yazılımla kullanıcıların akıllı telefonlar üzerinden bölge hakkındaki bilgi ve görsellere çok rahat bir şekilde ulaşılması sağlanacak. Proje koordinatör öğretmeni Gülçin Gülal öncülüğünde çalışmalarını yürüten ekip, projenin gerek bölgede gerekse proje ortağı ülkelerde tanıtımı için çaba sarf ediyor. Yazılımın yanında bölgeyi tanıtan kitapçık ve broşürler de hazırlandı.

Euthapp Projesi’nin Söke’nin AB tarafından onaylanmış tek projesi olduğunu belirten Gülçin Gülal; proje ile ilgili çalışmaların yaklaşık iki yıldır yürütüldüğün söyledi. Ağustos 2018’de sona erecek projenin sürdürülebilirliğinin çok önemli olduğunu dile getiren Gülçin Gülal; “Projeye başlarken asıl hedeflerimizden biri yaşadığımız kentin değerlerinin tanıtımını arttırmaktı. Öğrencilerimiz ve yaşayanların farkındalıklarını arttırmaktı. Gençlerimizin teknoloji, dil, tarih bilgilerini de arttırmak istiyorduk. Bu proje gençlerimize bu anlamda çok faydalı oldu. Projenin içinde yer alan öğrencilerimiz ve projenin iki yılda büyük gelişme gösterdiğini görüyoruz” dedi.

Proje çalışmaları kapsamında sıkıntılar da yaşadıklarını kaydeden Gülçin Gülal; “Bu tür projelerin daha fazla desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu proje yaşadığımız bölgenin ulusal ve uluslararası tanıtımına ve dolayısıyla turizme katkı sağlamaktadır” diye konuştu.