ORDU HABER - Ordu'da kıyı balıkçılarınca bol miktarda avlanan kefal yüz güldürdü. Perşembe ve Altınordu ilçesindeki limanlardan denize açılan balıkçılar geriye avladıkları bol miktarda kefalle döndü. 

5 TON KEFAL YÜZ GÜLDÜRDÜ
Bir günde yaklaşık 5 ton kefal avlayan balıkçılar, kasasını 50 liradan satışa sundu. Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son günlerde av sezonu durgun geçiyordu. Bir günde avlanan 5 ton kefal balıkçılarımızın yüzünü güldürdü" dedi.

SÜRÜLER HALİNDE GELDİLER
Karadeniz'de şu anda kefal akınının olduğunu söyleyen Aydemir, "Kefal akınının bir süre daha sürmesini bekliyoruz. Ordu limanına gelen kefal sürülerinin bir süre daha burada kalacağını ümit ediyoruz. Bu avcılık inşallah önümüzdeki günlerde de devam edecek. Kefal bereketi aylardır istedikleri avı gerçekleştiremeyen balıkçılarımızı çok mutlu etti" diye konuştu. 

Kefal avlayan balıkçılardan Sezgin Arslan ise ilk defa bu kadar kefali bir arada gördüğünü dile getirerek, "Bugün diğer arkadaşlarımızla birlikte avladığımız kefal yaklaşık 5 ton. Biz de böylesine fazla av beklemiyorduk. Karadeniz bizi bir kez daha şaşırttı" dedi.

TEZGAHLARDA 8 LİRA...
Arslan, kefalin kasasının 10 kilogram geldiğini ve kasasını 50 liradan satışa sunduklarını da kaydederek, "Kilogramını 5 liradan verdik. Tezgahlarda ise 7-8 liradan satışa sunulur. Daha önceki aylarda kefalin tezgah fiyatı 15 liraya kadar çıkıyordu. Bu bollukla birlikte vatandaşlar da ucuza kefal tüketebilecek" ifadesini kullandı.